Få barnet til at falde nemmere i søvn

0
87

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Børn er vidt forskellige, når de skal puttes og sove. Nogle kan sove i egen seng, mens andre bliver nødt til at have en voksen i nærheden. Det gælder derfor om at takle måden, hvorpå barnet falder i søvn forskelligt.

Ritualer

Ritualer er med til at skabe en god base for barnets søvn. Det gælder derfor om at lave faste ritualer, som følges hver aften inden sengetid for børnene. Disse ritualer kan starte efter aftensmad, og kan bl.a. bestå i, at dit barn får et varmt bad, da det virker beroligende for barnet. Ligeledes kan I indføre en rutine med en fast godnat sang eller godnathistorie. Ved at have disse faste ritualer, skabes en større forståelse for barnet, og de lærer disse regler, som de skal indrette sig efter. Det kan være med til at gavne søvnen nu og fremadrettet. For at gøre det behageligt for dit barn at falde i søvn, kan rent eller nyt sengetøj og tæpper hjælpe. Tjek https://www.parcellet.dk/shop/liewood-140s1.html ud, hvis du ønsker at købe mere af dette.

Babyer og småbørn

Hvis du kan se, at din baby er ved at være træt, skal du lægge dit barn i seng. Det er en god ide allerede fra dit barn er nyfødt, at de lærer at sove i egen seng. For mange børn kan dette være en kamp at lære også, når de bliver ældre. Du kan derfor starte tideligt med at øve dette. Undersøgelser viser, at du kan få babyer til at falde hurtigere i søvn, hvis du giver dem massage, da det virker afslappende.

Du kan få småbørn til at falde nemmere i søvn, hvis de får lov til at sove med deres yndlingsbamse. En bamse er for børn med til at give tryghed. Børn kan kalde på deres forælder, hvis de ikke kan falde i søvn. Kom ikke direkte ind på værelset, men vent. Det giver dit barn mulighed for at prøve at falde i søvn. Hvis dette ikke hjælper, så sørg for at være ved barnets side indtil søvnen kommer.