Få det rette klokkespil

0
485

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De af os, der bor nær en kirke, elsker garanteret lyden af de majestætiske kirkeklokker, der ringer ind til gudstjeneste, bryllup, konfirmation og meget mere.

Lyder fra de smukke klokkespil er ikke bare elegant, men en stolt tradition, som markerer, at en smuk begivenhed snart finder sted. Prøv engang at lukke øjnene, og så forstil dig et kirkebryllup, hvor brud og gom ikke kommer ud af kirken til lyden af smukke klokker, der spiller for dem, mens gæster kaster ris på det lykkelige nygifte par. Det ville virke helt forkert, hvis der ikke var den velkendte lydatmosfære til sådan en begivenhed.

I dag er klokkerne moderne

Skal man bruge et klokkespil i dag, kan man både få dem som både mekaniske og automatiske. Kirkerne har smukke klokkespil hængende, som kan skabe skønne, velkendte melodier. I dag er det naturligvis særligt attraktivt at få et mere automatiseret anlæg, som kan lave koncert-spil til glæde for gæster og omgivelser.

Faktisk er klokkespillene i dag så moderne, at de programmeres med en computer. Her er der ikke bare tale om melodi, men også automatisk styring af tidspunkter, hvilket kan gøre planlægningen betydeligt nemmere. Et program som EASY-BELL vil vække glæde hos alle kirker, da programmet faktisk er produceret af en teknisk kyndig person med musikbaggrund. Resultat er derfor enestående, da klokkespillet lyder fantastisk.

Sørg for ordentlig service

Der findes flere steder, man kan købe klokkespil – både fra Danmark og udlandet. Det er dog værd at tænke over, at det er rart med servicepersonale tæt på, hvis der opstår at behov for pludselig service eller der skal foretages en restaurering.

På den måde er det let at have et velfungerende klokkespil, der kan spille forskellige daglige melodier til ære for fødselarer, årstiden og andre traditioner, der skal holdes i hævd.

Det er i hvert fald lidt sjovt at tænke på, hvad der spilles og for hvem, når klokkespillene sættes i gang på forskellige tidspunkter af dagen på tværs af kirker i hele landet. Så prøv at tage et ekstra lyt næste gang du hører klokkerne ringe for dig. Der er nemlig lagt mange kræfter og tanker bag de søde toner, der fylder himlen.