Forsegling er en nem og effektiv løsning mod PCB

0
144

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

PCB er en skadelig miljøgift, som findes i op mod hvert fjerde rækkehus, som er opført i perioden mellem 1950 og 1977. Det er dog heldigvis relativt nemt at få bugt med, hvis du får professionel assistance. Se her, hvordan du gør.

Hvis der er PCB i din bolig, er det nødvendigt, at du reagerer med det samme, da det er blandt de mest skadelige miljøgifte i verden. Det blev hyppigt anvendt i byggematerialer mellem 1950 og 1977, hvorfor der er god grund til at være på vagt, hvis din bolig er opført her.

Det behøver dog ikke nødvendigvis at være, fordi din bolig er opført her – det kan også være, fordi den har gennemgået en større renovering i perioden, hvor der er anvendt materialer, som er inficeret med PCB.

PCB frigiver giftige dampe

Det er de dampe, der frigives af materialerne, som er inficeret med PCB, der er farlige. Derfor er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved det med det samme. Du kan dog ikke se eller lugt PCB, hvorfor det er yderst vanskeligt at vurdere, hvorvidt det er i din bolig.

Det er derfor en god rettesnor at være på vagt, hvis du ved, at din bolig er opført i dette tidsrum – eller hvis den har været udsat for en større renovering. Der er dog heldigvis en nem og simpel løsning på problemet, hvis det viser sig, at boligen er identificeret.

Forsegling er løsningen

ProSeal-forsegler er en enkel og nem måde at forebygge og håndtere PCB. Den er testet igennem 5 år hos Teknologisk Instituttet, som har vurderet, at minimum 99 % af PCB’en tilbageholdes, når de inficerede materialer bliver forseglet med ProSeal PCB-forsegler. 

Det betyder, at den ikke længere er giftig for mennesker, hvorfor boligen ikke behøver at gennemgå en større renovering. Du kan læse mere om ProSeal-forsegler hos Sealinggroup.com.