Kig efter e-mærket når familien handler online

0
1022
Onlinehandel pricepucher.eu
Onlinehandel pricepucher.eu

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Antallet af danskere som bliver snydt på nettet stiger som aldrig før. På blot 7 år er antallet af bedragerisager på nettet steget med 300 procent. Det stigende antal hænger selvfølgelig sammen med den stigende digitalisering i samfundet, og dansk politi ser denne udvikling, som en af de største udfordringer i fremtiden.

Kender du det, at der tikker en sms ind, hvor teksten lyder “Du bedes opdatere dit kreditkort, vi havde nogle problemer med kortet, og du bedes opdatere dine oplysninger her” – før i tiden var der en masse stavefejl og tekst som var fordanske fra engelsk. Disse fup beskeder er i dag blevet utrolig professionelle, og ligner “rigtige” beskeder. I dag kommer disse fup beskeder ikke kun på sms og e-mail, men også direkte opkald og tendensen til disse fup beskeder, steg voldsomt her i oktober, siger selskabet Nets, som står bag dankortet.

Vi har både set beskeder som ligner de er fra apple, hvor beskeden bl.a. lyder “Vi har trukket 599 kr. fra dit kreditkort, hvis dette er en fejl, skal du klikke her for at annullere købet”. Derefter bliver brugeren sendt hen til en siden hvor kreditkortoplysningerne skal opdateres. Også fup beskeder fra store internet firmaer er, som f.eks Microsoft og Google.

Kig efter e-mærket

Ens for disse fup beskeder er at afsenderen typisk er et verdensfirma, som mange mennesker bruger i hverdagen. Et par tips til, at du ikke skal hoppe i disse fælder i fremtiden, er at bruge den sunde fornuft, og kun handle med Webshops med det danske e-mærke. Her er virksomhed med i en forening af sikre websites og sikkerheden er på plads. Hvis e-mærket er synligt efter, du har klikket ind på en såkaldt “fup besked”, skal du stadig være varsom med at opdatere kreditkortoplysninger, via et link fra sms eller e-mail. En god idé er også at søge på Google, og se om der er andre som har oplevet samme besked og på den måde kunne udelukke faren.