Sådan får du din frosne lås op

0
978
frossen lås

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vinteren er for alvor over os, og det har medført en masse udfordringer. De snefyldte og isglatte veje har forårsaget uheld på vejene og kræver, at man kører forsigtigt. Det er ikke kun billisterne der kommer ud for vanskeligheder i det kolde vejr. Det er også besværligt at være cyklist, da både gear og lås kan fryse fast, ligesom det er besværligt at være på gåben, da fortovene mange steder er isglatte. Også derhjemme kan det kolde vejr skabe problemer. Fælles for både cyklister, billister og vores hjem er, at mange låse fryser fast i det kolde vejr. Heldigvis findes der en masse gode råd til, hvordan du kan få din lås tøet op, så du kan komme ind derhjemme eller transportere dig på cykel eller i bil.

Hvis du har problemer med at få din lås op, kan du prøve at gøre følgende:

  • Hvis du prøver at smøre låsen og nøglen ind i almindelig olie fra køkkenet, kan det ofte lykkes at få nøglen i låsen. Ideelt set skal du gerne smøre dine låse et par gange om året, for helt at undgå fastfrosne låse.
  • Du kan også prøve at fylde en plasticpose eller lignende med varmt vand. Herefter holder du den varme pose mod låsen, som gerne skulle få låsen til at tø op.
  • Hvis du har en lighter eller lignende på dig, kan du forsøge at varme låsen eller nøglen op ved hjælp af denne. Pas på du ikke brænder dine fingre på den varme nøgle eller lighteren.
  • Hvis det fortsat ikke er lykkedes dig at få låsen op, kan det være nødvendigt at kontakte en låsesmed i København. En låsesmed har de rette redskaber til at få din dør op uden at være afhængige af den frosne lås, så du kan komme ind i dit varme hjem igen. Derudover kan låsesmeden også rådgive dig i forhold til, hvordan du undgår lignende situationer i fremtiden, og desuden kan de vurdere, om det er nødvendigt at få en ny lås i døren.

Mange mennesker bliver kreative, når de ikke kan få låsen op, men der er nogle ting, du absolut ikke må gøre mod den frosne lås. Du må endelig ikke hælde varmt eller kogende vand på den frosne lås. Når det varme vand er kølet ned, fryser det til is, og så har du det samme problem igen. Det er desuden også en dårlig idé at puste ind i den frosne lås, da kondensvandet fra din ånde fryser til is, så du fortsat står med en frossen lås.