Sådan får du dit barn til at bruge briller

0
108

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du har et barn, som har nedsat syn, kan det være en kamp, at få ham eller hende til at bruge briller. Du bør dog tage det helt roligt og erkende, at ting tager tid – og det gør det også, at få dit barn til at bruge briller.

Alligevel kan det dog være vanskeligt, og du kan få en følelse af, at det er nemmere bare at give op. Det bør du dog ikke gøre, da der altid er håb forude. Herunder følger en række gode tips til, hvordan du kan få dit barn til at bruge briller.

Først skal du finde ud af, om der er behov for briller

Det første, du skal gøre, er naturligvis at finde ud af, om dit barn overhovedet har behov for at bruge briller. Du kan derfor med fordel holde øje med dit barn, når han eller hun leger og laver lektier.

Det er nemt at teste, om der er behov for briller, hvis du observerer, hvordan dit barn agerer, når han eller hun leger. Hvis du har en mistanke om, at dit barn har behov for briller, bør du konsultere en optiker.

Hvis du selv brugte briller, da du var barn, er der stor sandsynlighed for, at dit barn også får behov for det. Det er vigtigt, at børn får briller, som de har lyst til at bruge, hvorfor du bør gøre en indsats for at hjælpe med det.

Lad dit barn vælge briller selv

Det første, du skal gøre, er at lade dit barn vælge sine briller selv. Når du lader dit barn vælge sine egne briller, får han eller hun lettere ved at acceptere at bruge dem. Du bør ikke blande dig i, hvordan de skal se ud, da det udelukkende er op til barnet at vælge – det er trods alt ham eller hende, som skal bruge dem.

Hvis det er vanskeligt at få barnet til at bruge briller, kan du aftale, at der venter en gave forude, når der eksempelvis er gået en måned eller lignende. Før eventuelt regnskab over dagene, indtil dit barn har vænnet sig til det.