Sådan kan du hjælpe dit barn, når boligjagten sætter ind

0
296

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Ligegyldigt hvor mærkeligt det end kan føles, så vil der komme en dag, hvor dit barn forlader den trygge rede og skal ud og finde sig sit eget sted at bo. Selvom det er utroligt spændende at flytte hjemmefra, kan det også være en ret følsom periode for alle parter, særligt hvis der opstår problemer med at finde en ny bolig. Som regel vil barnet nemlig have et stort ønske om at flytte, for eksempel hvis det er i forbindelse med studiestart, og så går det ikke at være bundet til sine forældres hus i en frustrerende boligjagt.

Er et forældrekøb noget for jer?

Som regel er det økonomien, der er den største hindring, når dit barn skal finde en bolig. Her kan du overveje, om et forældrekøb måske er noget for jer. Det er ret enkelt og fungerer ved, at du køber en lejlighed eller et værelse, som dit barn så kan leje af dig. På et presset boligmarked kan det være et godt alternativ, fordi det giver dit barn mulighed for at få en lejekontrakt, der rent faktisk er til at betale. Samtidig kan du tænke på købet som en investering, fordi lejligheden jo kan sælges igen, når dit barn flytter ud. Læs mere om forældrekøb her.

Begynd i god tid

Det er en klar fordel at begynde boligjagten i god tid, når dit barn skal til at flytte. Der dukker sjældent bare en centralt beliggende lejlighed med altan og SU-venlig husleje op. I er nødt til selv at gøre noget aktivt for at finde en god bolig. Det er også smart at begynde tidligt, hvis du gerne vil betale lejligheden. Den skal nemlig ligge i fornuftig afstand til dit barns arbejde eller studie, og I kan også overveje, om der skal være plads til en ekstra roomie eller to.