Sådan tackler du problemer i familien

0
394

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Uoverensstemmelser eller direkte fjendskaber kan være meget ubehagelige – især hvis de foregår internt i familien. Det er næsten lige meget, hvor stor problematikken er, det føles aldrig godt at skændes med et familiemedlem. Men det sker. Vi er alle individualiteter med subjektive udgangspunkter, så det er umuligt ikke at ende i diskussioner eller skænderier med andre synspunkter nogle gange. Det gælder i stedet for at afgrænse og løse diskussionen, så det ikke udvikler sig til noget mere. Familien står os alle tæt. Derfor kan det både være svært og nemt at skændes. Det kan være svært, fordi vi sjældent ønsker at såre et familiemedlem. Det kan være nemt, da man i særdeleshed kan føle sig såret, hvis man føler, at et tæt familiemedlem har gjort noget for at skade dig.

Når uenighederne bryder hun: Sådan håndterer og fikser du dem

Der er en række ting, du kan gøre – det kommer an på konfliktens størrelse og de indblandedes personligheder.

  • Få hjælp udefra. Det kan hjælpe at få et mere objektivt synspunkt, der kan se alle sider af sagen og derefter komme med en kompromisfokuseret løsning. I visse skænderier nægter folk at høre modpartens side af sagen, derfor er den tredjepart en god idé – læs mere om denne løsning på leilaboel.dk

  • Fortsæt dialogen – også selvom den er smertelig. Noget af det værste man kan gøre, er at miste kontakten, for så mister I også muligheden for en løsning.

  • Brug dialogen. Det bedste våben mod en konflikt er dialog. Hvis man kan snakke sammen, kan man også snakke sammen om en løsning.

  • Hvis bølgerne går meget højt, kan en pause måske hjælpe med at slå koldt vand i frustrationerne. Gå hver til sit, tænk dybt over problemets facetter og returner så til en forståelse.

  • Se modpartens side af sagen. Indse, at du ikke altid har ret.