Skal dit barn tage kørekort som 17-årig?

0
543

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I januar 2017 blev der i Danmark igangsat en 3-årig forsøgsordning, der giver unge mulighed for at tage kørekort allerede som 17-årig. Efterfølgende den unge bilist køre sammen med en ledsager, en erfaren bilist, indtil han eller hun fylder 18 år og må køre alene. Både ledsager og bilist skal opfylde en række krav, og det er derfor vigtigt at sætte sig grundigt ind i forsøgsordningens regler. Læs mere om fordelene ved at lade jeres barn tage kørekort som 17-årig, og hvordan I kommer i gang her.

Sikre bilister og mere kvalitetstid

Der er flere fordele ved at lade dit barn tage kørekort allerede som 17-årig. Erfaringer fra udlandet viser, at unge, der har kørt med en ledsager, bliver bedre og mere sikre bilister. Når de må køre bil alene som 18-årige har de flere erfaringer med i bagagen og er dermed bedre rustet til at færdes i trafikken.

En anden fordel, som ikke har så meget med sikkerhed at gøre, er, at I som forældre får mulighed for at bruge lidt mere tid med jeres barn. De fleste 17-årige har til hverdag travlt med både skole, fritidsjob, venner og sport, og det er ikke unormalt, at de sjældent er hjemme. Som ledsager på passagersædet får I mulighed for at være på tomandshånd med jeres barn og på den måde følge lidt med i de mange spændende ting, de laver.

Kom i gang

Det kræver jeres tilladelse, for at jeres barn kan melde sig til på en køreskole og begynde på at tage kørekort som 17-årig. I skal nemlig skrive under på dette i hans eller hendes ansøgning om kørekort. Med jeres tilladelse kan jeres barn tilmelde sig en køreskole, når han eller hun er 16 år og 9 måneder. Hvis dit barn skal tage kørekort i København, hvilket giver ekstra god træning, kan I med fordel vælge køreskolen Tip Top Trafik, som tilbyder fleksibel undervisning tilpasset den travle hverdag.