Skal familien flytte bolig til udlandet?

0
135

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er klart er der nok er kommet lidt længere udsigter til at du og familie kan flytte til udlandet, grundet COVID-19 – uanset formålet. Det er selvfølgelig noget som sætter skub i nogle ting, men det betyder jo bare at i har endnu længere tid til at forberede jer, og få styr på de forskellige ting, som der skal være styr på, inden i skal til at flytte til udlandet.

Har i styr på alt det juridiske

Hvis der stadig er længere tid til at i skal flytte til udlandet for alvor, så er i sikkert ikke nået til at tænker over, at der skal være styr på en del juridiske papirer – hvis i skal have de rette tilladelser i det pågældende land.

Juridiske papirer kan selvfølgelig være mange ting, men helt generelt handler det som regel om fødsels- og dåbsattester, forældremyndighed, adoptionsbevillinger m.m.

Hvad skal vi have styr på ang. dem?

Det er egentlig meget simpelt. Disse ovenstående juridiske dokumenter er alle skrevet og formidlet på dansk, og det kan de indfødte i det pågældende land i flytter til, ikke læse. Derfor er det vigtigt at i får oversat disse dokumenter, så de står på det sprog, som det pågældende land taler.

Det er klart, at dokumenterne ikke blot kan blive oversat af hvilken som helst person eller virksomhed. Du er nødt til at finde et oversættelsesbureau, som er autoriseret til at legalisere dokumentet og give det et apostille stempel. Eller er dokumentet ikke gældende.

Hvad med børnene og deres hverdag?

Er familien der skal flytte, en børnefamilie – har du så tænkt på, hvad børnene skal i det pågældende land. I har naturligvis planlagt de dagligetilbud, som skoler eller daginstitution – hvis dette er aktuelt. Men hvad med deres fritid?

Sørg for at få jeres børn ind i nogle grupper, hvor de stille og roligt kan starte op, og lærer nye bekendtskaber. Måske i allerede har fundet et netværk, som selv har børn. Sørg for at de allerede for talt sammen, inden i flytter – så de får en relation.