Borddækning skaber atmosfæren

0
649

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Uanset om man skal have familie på besøg, om man skal holde konfirmation eller blot har lyst til en romantisk aften med sin partner, så er der intet, som har en større effekt på atmosfæren end den rigtige borddækning. Den viser nemlig, præcis hvilke følelser man har om begivenheden. Er der en fin dug, korrekt placeret bestik og det fineste porcelæn, så kommer der en helt anden stemning end hvis man blot spiste på det normale bord med kun en tallerken og en kniv og gaffel.

Den gode stil

Eftersom det er borddækningen, som skal skabe den gode atmosfære, så er det også rigtig vigtig, at man kender den korrekte måde at dække et bord op på. Skal man have et fint selskab, så er det vigtigt, at bestikket ligger i den rigtige rækkefølge, at tallerknerne er placeret korrekt oven på hinanden, og at alle glassene på bordet er placeret på samme måde hele vejen rundt.

Husker man ikke at gøre alt dette rigtig, så kan man nemt komme til at se ud som om, at man ikke har styr på, hvad man laver, og man kan risikere at blive taget som en uhøflig vært, der ikke har taget sig tid til at lægge et ordentligt bord.

Alting skal passe sammen

Man skal dog huske mere end blot at lægge bestikket i den rigtige rækkefølge eller at bruge glas i stedet for plastikkrus. Det måske vigtigste ved en rigtig borddækning er, at alting skal passe sammen. Skal man holde et fornemt selskab, så er det vigtigt, at man ikke blot bruger de billige tallerkner, som man fandt i det nærmeste supermarked.

Omvendt set skal man også lade være med at bruge de helt fine tallerkner og bestik, hvis man skal have en hygge familiesammenkomst. Her skal man i stedet bruge noget mere hjemligt og farverigt borddækning.