Cykelhjelmen dit barn faktisk vil bruge

0
1912
Cykelhjelm

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Efter en lang og kedelig vinter ser det nu ud til, at sommeren endelig er på vej. Morgenerne er allerede lysere og dagene længere, og det inviterer til at bruge mere tid udenfor. For mange betyder det også, at cyklen for alvor kommer ud af skuret – og børnene kommer mere ud i trafikken.

Derfor er det ekstra vigtigt, at du nu sørger for at beskytte dine børn med en cykelhjelm. Ifølge Rådet for Sikker Trafik kommer omkring 3000 danskere hvert år på skadestuen med hoved- og halslæsioner, og ca. 35 % af alle trafikdræbte cyklister dør som følge af hovedskader. Det er meget alvorlige tal, og der er ingen undskyldning for ikke at sørge for, at ens børn er godt beskyttede – især når de selv begynder at cykle i skole.

Find den helt rigtige hjelm

Heldigvis er cykelhjelme igen på mode, og der findes efterhånden mange forskellige typer og designs. Det bedste, du kan gøre, er at tage dit barn med på råd, når I køber hjelmen, og vælge den, barnet bedst kan lide. Chancen for, at de bruger hjelmen hver dag, er nemlig meget større, hvis de selv har valgt den og kan lide designet.

Uanset om dit barn er til superhelte, Disney, politi, prinsesser eller prikker og striber, er der en hjelm, der passer til. De helt sorte skaterhjelme er også meget in i disse år, og hvis barnet kan lide det enkle design, er den en god, tidløs investering, som først skal skiftes ud, når barnet vokser fra den.
Nettet rummer et kæmpe udvalg af cykelhjelme til børn og junior, kig for eksempel her.

Når hjelmen er købt

Når barnet har valgt en hjelm, og den er kommet hjem, skal du i starten være opmærksom på at minde barnet om at bruge den – men sørg for at gøre det i en god tone, hvor du opmuntrer dit barn til at bruge sin nye, seje cykelhjelm, så det ikke bliver en sur pligt.

Husk også, at hjelmen altid skal skiftes ud, hvis den har fået et hårdt slag, da den kan revne indvendigt. Hvis der sker, beskytter den ikke optimalt, hvis uheldet skulle være ude igen. Selvom det kan være en kedelig udgift at skulle skifte en tilsyneladende helt fin hjelm ud, er det intet i forhold til at sende barnet ud i trafikken med en beskadiget hjelm.