Derfor er opvaskemaskinen et must hos børnefamilien

0
1463

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

En opvaskemaskine er fast inventar i mange familieboliger. Den værdsættes i høj grad, og det er ikke uden grund. Der er nemlig mange fordele ved at bruge en opvaskemaskine frem for at vaske op i hånden. Hvis I ikke allerede ejer en opvaskemaskine, får I tre gode grunde til at investere i en.

En nemmere hverdag

Med en opvaskemaskine sparer I meget tid på opvasken, og oprydningen i køkkenet bliver væsentlig lettere. Der er især mange minutter at spare, hvis I er en stor familie eller ofte har middagsgæster på besøg.
Den ekstra tid, I nu har til rådighed, kan bruges på andre ting som for eksempel godnatlæsning med børnene eller serier på sofaen.

Skån miljøet

Det kommer bag på de fleste, men brug af en opvaskemaskine er bedre for miljøet end at vaske op i hånden. Det skyldes, at opvaskemaskiner efterhånden er så energi- og vandbesparende, at det med stor sandsynlighed ikke kan lade sig gøre at bruge mindre strøm og vand i hånden. Faktisk skal man kunne vaske 8 tallerkener med bestik og glas under rindende vand på mindre end 2 minutter, hvis man skal kunne konkurrere med en opvaskemaskine.
Husk dog at I ikke sparer vand, hvis I skyller bestik og service af, inden det kommer i maskinen – tværtimod ender I med at bruge langt mere end nødvendigt.

 

Bedre hygiejne

Ud over de to ovenstående argumenter, er det også mere hygiejnisk at bruge en opvaskemaskine. Vandet opvarmes til høje temperaturer, hvilket dræber bakterier og efterlader bestik, tallerkener og glad helt rene og klar til brug. Hvis du vasker i hånden, er du ikke garanteret, at bakterierne på din service forsvinder, da de færreste kan holde til at have hænderne i vand, der er 60°C eller varmere. Selv maskinens korte programmer når høje temperaturer, og I er sikre på at slippe af med bakterier, som er skadelige for jeres familie.