Derfor skal dit barn selv vælge deres tøj

0
798

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det kan være fristende at bestemme, hvad ens barn skal gå i. Det kan føles som om, at det gør opgaven lettere, men det er faktisk et vigtigt skridt i dit barns udvikling, hvis de kan få lov til at vælge selv. Selvfølgelig får du det sidste ord, for tøjet skal jo også være praktisk og realistisk, men barnet skal også have noget at sige.

Friheden til at vælge

Noget af det, der betyder rigtig meget for et barn, er friheden til at vælge. Som barn er der mange ting, som ens forældre bestemmer for en, og et godt stykke hen ad vejen volder det ingen problemer. Dog når de jo en alder, hvor det går op for dem, at de har deres egne meninger og præferencer om ting. Med det samme at de kan udtrykke deres præferencer, skal du lade dem; lytte til dem, og forklare dem, hvad deres muligheder er; det er med til at skabe deres forståelse for verden.

Muligheden for at udtrykke sig selv

Alle mennesker har brug for at udtrykke dem selv, og det er et behov vi har haft siden menneskets oprindelse. Langt de fleste mennesker udtrykker sig igennem deres tøjvalg, og det kan dit barn også. I den alder handler det om yndlingsfarver og motiver, som forestiller seje superhelte, fordi det er med til at udgøre deres identitet. Der findes tøj til børn i alle aldre, der kan hjælpe dem med at udtrykke dem selv, og det kan de jo bedst, når de selv vælger det tøj, som de går i.

En lille smule ansvar

Derudover vil de fleste børn også elske at vælge deres eget tøj, fordi det kan ses som en voksenting. Når man selv må vælge, ligger der en smule ansvar i opgaven, og det er en vigtig lektie at lære. Når de vælger et stykke tøj, som de så alligevel ikke kan lide, kan du lære dem om ansvar og konsekvenser. Det er menneskeligt at begå fejl, og det skader dem ikke at sige, at de ikke havde ret. Det er noget, selv mange voksne har problemer med, så det er en vigtig ting at lære fra sig.

En vigtig del af udviklingen

Kort sagt kan det have stor betydning for dit barn, hvis de kan få lov til at vælge deres tøj selv. Friheden til at vælge er en af de mest vitale ting for menneskeheden, så det giver kun mening, at det også har en grad af vigtighed for børn.