Derfor skal du have et kæledyr

0
187

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Danskerne har i stor stil kæledyr derhjemme, og det er bestemt ikke uden grund.

Det er nemlig rigtig hyggeligt og givende at være ejer af et kæledyr, hvad enten man er til hund, kat, kaniner eller noget helt fjerde.

Et stigende antal danskere købte kæledyr i forbindelse med den første coronabaserede nedlukning af samfundet i 2020, og det var ikke en tilfældighed, for der er mange gode grunde til at få et kæledyr – her kommer tre af dem.

Liv i din bolig

Med et kæledyr er man garanteret nyt og friskt liv i sin bolig, men der er forskel på, hvordan det kommer til udtryk.

Det kommer nemlig an på, hvilket dyr man vælger at anskaffe sig, for der er store forskelle på diverse kæledyrs adfærd og generelle personligheder.

Køber man en hund til sig selv og sin familie, vil man langt hen ad vejen være sikker på at få et flokdyr med stort F ind i huset, og hunden vil lynhurtigt knytte stærke bånd til sine familiemedlemmer.

Er det derimod en kat, man finder ved at kigge kæledyrsannoncer igennem, er det typisk et klogere og mere selvstændigt kæledyr, man får ind i hjemmet.

Der er fordele og ulemper ved alting, og det gælder om at finde ud af, hvad man bedst kan lide.

Motion og glæde med en hund

Vælger man i samråd med sin familie at få en hund, vil man ikke bare få en humørsyg legekammerat ind i boligen, man vil også få en hel masse glæde og faktisk også motion.

En hund skal nemlig have i hvert fald tre-fire daglige gåture á en vis varighed, og det er ikke bare sundt og nødvendigt for hunden at komme ud, det vil også gavne ejeren.

Med flere timers gåtur hver dag vil man pludselig få en stor mængde god motion, som man ikke fik før – win-win!

Godt for børnene

En anden god grund til at få et kæledyr, hvad enten det er en kat, en hund eller et andet dyr, er, at det uden tvivl vil være godt for børnene i hjemmet, hvis man ellers har sådan nogle.

Børn kan nemlig både få meget glæde ud af dyr ved at lege med dem og knytte bånd, men de kan også lære en masse om ansvar ved at få et kæledyr ind i hjemmet.

Der er altså flere gode grunde til at få et kæledyr – så hvorfor ikke overveje det?