Det skal du sørge for efter et dødsfald

0
199

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Efter et dødsfald af en person, der står dig nært, er der flere praktiske ting at tage sig af, hvilket meget hurtigt kan virke uoverskueligt på grund af sorg. Selvom det er en svær tid, er der ikke desto mindre nogle ting, der er nødvendige at tænke på efter et dødsfald.

Tag dig din tid

Først og fremmest er det værd at tænke på, at det er okay at tingene i dit eget tempo. Selvfølgelig er der nogle ting, der er vigtigt at få på plads rimelig hurtigt efter dødsfaldet, men de resterende ting, kan du tage i dit eget tempo. Der er intet, der haster.

Kontakt en bedemand

Umiddelbart efter dødsfaldet er det en god idé at kontakte en bedemand. Sammen med en bedemand kan du få en samtale om, hvordan afskeden med den afdøde skal foregå. Har du nogle efterladte dokumenter eller andet, er det en god idé at medbringe dem til jeres samtale, da det godt kan lede jer på sporet af, hvordan I holder en afsked bedst muligt. En bedemand kan ses lidt som din hjælpende hånd i en svær tid. Han/hun kan hjælpe dig med valg af kiste, urne, blomster, gravsten, dødsannonce mm. En bedemand kan hjælpe med alt fra helt praktiske ting såsom at søge begravelseshjælp til at vælge blomster til kisten. I en svær tid kan det være en rigtig stor hjælp med en, der kan guide dig igennem det meste og hjælpe dig med at holde en respektfuld begravelse.

Tømning af dødsboet

Noget af det, der ikke på samme måde haster, er at få tømt den afdødes bo. Pårørende kan tage det meget forskelligt. Nogle har svært ved det og vil gerne tage det stille og roligt med det, mens andre ser det som noget, der hurtigt skal klares.