Et hjem med misbrug

0
411

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er rigtig svært at bo i et hjem med misbrug. Misbrugere kan opføre sig på mange måder: de kan for eksempel blive sure eller kede af det. Nogle misbrugere holder sig måske mest for sig selv, men det er stadig meget svært at være pårørende. Man ser nemlig bare hvordan ens elskede synker lavere og lavere ned, mens de skader sig selv.

Forskellige former for misbrug 270

Der findes mange forskellige former for misbrug. Mange misbrugere kan faktisk have et helt normalt liv, hvor de står op, får deres børn i skole og så selv tager på arbejde. På trods af dette er det stadig vigtigt, at de kommer i misbrugsbehandling.

Alkoholmisbrug er en af de mest almindelige former for misbrug. Nogle har så stort et misbrug, at de bliver både arbejdsløse og hjemløse og så til sidst ender på gaden. Men mindst lige så mange – hvis ikke flere – fortsætter et almindeligt liv. Det kan for eksempel være, at de begynder at drikke, når de kommer hjem fra arbejde og så fortsætter indtil de falder om. Næste morgen står de op, tager på arbejde og gentager så det hele igen. Det er rigtig svært at bo sammen med en alkohol misbruger. Det påvirker ens hverdag og psyke rigtig meget. Mange vil føle, at de på mange måder har mistet deres elskede.

Andre misbruger stoffer. Det kan være mange typer stoffer såsom hash eller kokain. Det kan også være, at de er blevet afhængige af medicin. Det sker især efter, at folk har været i en ulykke og har været på smertestillende i langtid.

Der er heldigvis gode muligheder for at komme ud af de forskellige misbrug med hjælp af misbrugsbehandling.

Sådan fungerer misbrugsbehandling

Misbrugsbehandling kan hjælpe på mange måder. Du kan se mere her.

Mange misbrugere nægter dog at indse, at de er misbrugere, og det er derfor svært at få dem overtalt til at tage i misbrugsbehandling.

Der findes forskellige former for misbrugsbehandling. Ofte vil der være et bestemt behandlingsforløb. Her vil man få forskellige redskaber til at kunne styre sit misbrug. Det kan også være, at man prøver at finde ud af, hvorfor en person er havnet i et misbrug. Der kan være mange underliggende forklaringer.

Når man er i misbrugsbehandling, vil man ofte også involvere de pårørende. Det er nemlig også hårdt for dem. Det kan være, at de har brug for at få snakket lidt ud om tingene og få nogle redskaber til at håndtere en persons misbrug.