Få flere penge til sjov med et træpillefyr

0
107

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi leder hele tiden efter måder, hvorpå vi kan spare penge. Der er mange steder i ens hjem, hvor man kan lave valg, som vil spare en penge i fremtiden. Noget, hvor du især vil kunne mærke en forskel, er ved opvarmningen af dit hjem. Her kan du læse mere om, hvorfor du skal overveje at installere et træpillefyr.

Træpiller giver effektiv og billig varme

Prisen på varme afhænger af, hvilket fyr eller varmepumpe du bruger. Noget af det dyreste du kan have er oliefyret, som afbrænder olie for at kunne varme dit hus op. Olie er en dyr ressource, som kun bliver dyrere og dyrere i takt med at mængden af olie i jorden minimeres. Udover at være dyrt for dig, så er oliefyret også dyrt for miljøet. Afbrændingen af olie udleder markante mængder af co2, som bidrager til drivhuseffekten. Hvis du gerne vil have et billigere og mere miljøvenligt alternativ til oliefyret, er træpillefyret et godt bud. Træpillerne, der bruges i fyret, er billige at producere og derfor også billig for dig at købe. Hvis du køber træpiller i god kvalitet, vil varmen fra fyret også være stabilt og effektivt. I forhold til oliefyret vil du kunne forvente en næsten halvering af varmeregningen.

Er det nemt at skifte til træpillefyr?

Overgangen til træpillefyt afhænger meget af, hvad du brugte som varmekilde før. Hvis du allerede bruge et fyr, er installeringen af et træpillefyr både nemt og hurtigt. For det meste vil du kunne forvente professionel installering af fyret, så du er sikker på, at det installeres rigtigt. Du skal dog være opmærksom på, at det kan tage et par dage at installere fyret, hvor du ikke vil have mulighed for at varme dit hus.

Vælg den rette træpille

Træpillerne spiller en kæmpe rolle i fyret. Det er dem der bestemmer, hvor billig og effektiv varmen er. Det kan godt betale sig at anvende træpiller i god kvalitet, da de leverer konsekvent varme. Træpiller fra Stampemøllen er lavet af rester af produktionen af træemballage, hvilket betyder, at der ikke anvendes yderligere træ til at producere pillerne, og at de i stedet af lavet af materiale, som ellers var gået til spild. Stampemøllen anvender en patenteret teknik, som sikrer, at alle træpillerne er ens i dimension, hvilket giver dig konsekvent varme ved brug af pillerne. Derudover bruger deres produktion kun omkring halvdelen af den mængde savsmuld, som andre fabrikanter bruger til at producere samme mængde træpiller.