Familieøkonomi: Sådan starter du en opsparing

0
2113

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er praktisk at have en opsparing. Hvor du befinder dig i dit liv, har stor betydning for, hvor meget og hvordan du sparer op. Her får du nogle gode råd til, hvordan du starter en opsparing.

 

De fleste familier har prøvet at stå i den situation, hvor der pludselig er en uforudset udgift. En, der dukker op som ud af det blå og kræver akut betaling. Det er dog ikke alle, der har en opsparing, som de kan betale den fra, når der kommer uforudsete regninger. Det kan resultere i, at der pludselig er lavvande i kontoen – noget, der ikke ville være, hvis I havde en konto.

 

Det kan dog være svært at finde de penge, der skal til, hvis man ønsker at starte en opsparing. Det er en god idé at starte en opsparing, når du får dit første rigtige job.

Studerende ar derfor svært ved at begynde at spare op, fordi det er en dyr fornøjelse at starte en opsparing. Det kan være, at man bliver nødt til at tage SU-lån, hvis man vil have det hele til at køre rundt, og så er det svært at lave en opsparing.

Et godt råd kan være, at du gemmer mindst 10% af det, du tjener. De penge bør du investere – og det kan være, det er en god idé, hvis du smider dem ind i en investeringsforening. Så kan du få hjælp til, hvordan pengene skal investere, og du kan få dem til at investere dine penge.

Er du i tvivl om, hvordan du skal investere dine penge, så kan du altid rette henvendelse til de personer, der er i din bank eller i en uvildig investeringsforening. Her kan du nemlig få nogle gode råd, og du kan også vælge, at du lægger det i deres hænder.