Gode råd om valg af opvarmning

0
2009

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi går en koldere tid i møde, og det er allerede nu blevet meget koldere end det var for bare en måneds tid siden. Der er meget der tyder på, at vi går en tid i møde, hvor vi får varmere somre (selvom i år ikke lige viste det) og koldere vintre, hvilket stiller krav til måden vi opvarmer vores huse.

Hvis du står overfor at skulle skifte varmekilde til jeres hus, er der derfor også en masse forskellige ting, du skal tage stilling til. Ikke mindste er der naturligvius anskaffelsesprisen, men især også hvad det koster i længden.

Drop de fossile brændstoffer

Det siger nærmest sig selv, at du ikke skal vælge et olie eller gasfyr, da dette både er meget dyrt i daglig brug, og samtidig er meget hårdt ved miljøet, og det er da også mere eller mindre umuligt at anskaffe sig et oliefyr.

Fjernvarme

Langt de fleste vil naturligvis vælge fjernvarme, hvis dette er muligt. Det er dog også en mulighed i byer med et vist antal indbyggere, da det koster en del i anlæggelse. Typisk koster det omkring 30-40.000 at blive tilkoblet til dette.

Pillefyr

Bor du ikke i en by med mulighed for at få fjernvarme, kan det alternativ være et pillefyr, hvor man i sagens natur fyrer med træpiller. Dette er langt mindre skadeligt end ved brug af fossile brændstoffer, og ikke mindst billigere. Udskifter du, kan du i mange tilfælde også få tilskud til dette. Du kan finde pillefyr her.

Varmepumpe

En varmepumpe er rimelig dyr i anskaffelse, men det er også muligt at lease dem hos flere selskaber, og gør man dette slipper man for en stor engangsinvestering, og har garanti i leasing perioden.

Brændeovn

Det er de færreste huse der kan blive varmet op udelukkende af en brændeovn, men udover at det er hyggeligt, så kan det være et rigtig godt supplement til den almindelige opvarmning i huset, men husk at små børnehænder og brændeovne kan være et meget dårligt match.