Gode råd til indretning af puslepladsen

0
392

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom en pusleplads umiddelbart ikke lyder af noget særligt og referer til ble- og tøjskift, så er det mere end bare end arbejdsstation. Ved puslepladsen vil du og din baby nemlig få utroligt mange hyggelige stunder sammen, og knytte bånd på en særlig måde. Den skal være hyggelig, men selvfølgelig også praktisk, så du kan få klaret bleskiftene let og problemfrit.

Har du brug for inspiration til, hvordan puslepladsen kan indrettes, så læs med her hvor vi kommer med gode råd til puslepladsen.

Placering af puslepladsen

Først og fremmest skal du overveje, hvor du gerne vil have puslepladsen placeret i hjemmet. Placeringen afhænger helt af jeres behov og jeres hjem. Den kan både være i badeværelset, på barnets værelse eller i jeres eget soveværelse.

Har i et stort badeværelse, kan det være en fordel at opsætte puslepladsen her. I har nemlig både adgang til vand og ofte er temperaturen i rummet også højere end i soveværelset.

Har i ikke pladsen i badeværelset, er barnets værelse også en god mulighed. Som regel er der ikke så mange møbler i dette rum endnu, og det betyder at der er god plads til en puslestation.

Fordelen ved at placere puslepladsen i soveværelset, er at den er utrolig tæt på jer. Ulempen er at det kan være ret forstyrrende for den anden part, hvis der skal skiftes midt om natten.

Det helt rigtige puslebord

Pusleborde findes i mange modeller, hver med deres fordele og ulemper. Overordnet finder du tre forskellige typer pusleborde: Puslekommode, væghængt puslebord og puslebord med hjul.

Puslekommoden er smart, fordi den har integreret plads til opbevaring, som er et must ved enhver pusleplads. De findes i mange forskellige designs, og kan bruges som almindelig kommode, når puslepladsen ikke længere er nødvendig. Den er dog svær at flytte rundt med.

Det væghængte puslebord fylder ikke særlig meget, og kan klappes op når ikke det er i brug. En genial løsning, hvis i er i pladsmangel. Ulempen er dog, at i skal have opbevaringsplads ved siden af.

Et puslebord med hjul, gør det muligt at flytte det rundt i boligen og har for det meste også opbevaringsplads. Til gengæld, kan det ikke bruges til meget andet end pusleplads, så når barnet bliver større er det lidt ubrugeligt.

Husk også at find en god puslepude, hvor dit barn ligger trygt og godt. Klik her, hvis du mangler den helt perfekte miljøvenlige puslepude.

Opbevaring og tilbehør

Til enhver pusleplads er opbevaring vigtig. Der er nemlig mange ting der er gode at have lige ved hånden, da man ikke kan gå fra baby. Her kan nævnes klude, bleer, en blespand, cremer, skiftetøj og bodyer, neglesaks, salve og naturligvis vand.

Er der ikke nok opbevaringsplads i jeres puslebord, kan i supplere med en kommode, hylder eller et fint skab ved siden af puslepladsen. Det vigtigste er i indtænker opbevaring fra start, når i skal indrette puslepladsen.