Guide: Sådan sparer I penge i hverdagen

0
2046
Køkkenhave
Køkkenhave

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Børnefamilier har udgifter, og ofte er der mange af dem. Der skal bruges penge på mad, bleer, børnepasning, institutioner, ferier og så videre. Derfor kan det være tiltrængt, hvis der er steder, hvor der kan spares i budgettet. Her får I en guide, der egner sig til alle danske børnefamilier, der gerne vil spare penge i hverdagsbudgettet.

Strik, sy og reparér selv tøjet

Som børnefamilie vil I ofte opleve, at ungerne kommer hjem med tøj, der er gået i stykker på den ene eller anden måde. Der er ingen grund til at smide det ud, for det kan sagtens repareres, og det bør man selv gøre. Der kan spares mange penge her. Det samme gør sig gældende, hvis barnet eksempelvis mangler en hue. Strik den selv. Du kan bestille Hjertegarn her.

Gem det mad, I ikke spiser

I vil blive overrasket over, hvor meget mad man egentlig kan gemme. Det er altid en god idé at gemme det enten ved at fryse eller sylte, hvis ikke det bliver spist. Der er absolut ingen grund til at smide ud, hvilket I hurtigt vil erfare, når I ser, hvor dyrt det egentlig er. Forsøg jer med at skrive ned, når I smider det ud. Det kan visualisere, hvor mange penge der egentlig bruges på madspild.

Brug urte- og køkkenhaven

Kartofler, ærter, jordbær, agurker, gulerødder, tomater, salat og en lang række andre ting kan man selv dyrke, uden at det koster en krone — og det kan i dén grad betale sig, hvis man gøre det. Der er nemlig ikke noget bedre end at dyrke sine egne afgrøder, som man kan spise. Det smager bedre, det er billigere og det er meget bedre for miljøet, hvilket også er værd at have med i regnskabet.

Hvordan sparer I på hverdagsbudgettet? Del jeres gode råd, så andre kan få glæde af dem.