Guide: Sådan udskifter du stuklister

0
661
stuklister her

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Stuk er gået hen og er blevet meget moderne, hvad enten det er stuk til loftet eller lister. De er med til at skabe et personligt og klassisk udtryk, og du kan sagtens selv kaste dig ud i at udsmykke din bolig. Her er en lille guide til hvordan du gør det.

Forarbejdet er vigtigt

Stuk findes både i kunstform (flamingo) og gips, så første skridt på vejen handler om at beslutte sig for, hvad du vil bruge. Som udgangspunkt er kunstformen nemmest at arbejde med, fordi den kan rettes til, hvis du oplever, at resultatet er skævt. Derefter er det vigtigt, at væggen og gulvet er rent, således at overfladen er fast. Herefter kræver det blot, at du måler op og skærer stuklisterne til, så de passer perfekt. Dette gøres nemmest med en skærekasse og en sav.

Opsætning

Nu er dine stuklister skåret til, således at de passer i målene og det er tid til at sætte dem op. Du skal investere i en god stuklim, fordi det er forudsætningen for, at stuklisten bliver, hvor du har sat den. Limen smøres ud i et tykt lag på stukkantens bagside, og den er nu klar til at blive sat på væggen. Det er vigtigt, at du sætter stuklisen så præcist som muligt på væggen, hvorefter du trykker ind og holder lidt. Til sidst er det tid til finish, hvilket betyder, at du fylder stukkens sammenholdninger med stuklimen og desuden tørrer overskydende lim væk. Dette gøres nemmest med en fugtig klud eller svamp.  Hvis du ønsker det, kan du male stuklisterne, når limen er tørret.

Materialer og forhandlere

Det kræver ikke vanvittigt meget værktøj, når du ønsker at udskifte dine stuklister. Du skal naturligvis finde de stuklister, du synes bedst om. Derudover skal du investere i en skærekasse, en god stuklim, en sav og en blød svamp. Der er efterhånden mange, der forhandler stuk, og du kan blandt andet finde dine stuklister her.