Har dit barn smerter? Se her, hvordan de effektivt behandles

0
671

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Som forælder er der ikke meget, der er værre, end hvis dit barn har ondt. Der er dog masser, der kan gøres, hvis du vil være sikker på, at smerterne behandles så efektivt som overhovedet muligt.

Sådan lindrer du dit barns smerter

Der findes mange måder, du kan få dit barns smerter til at forsvinde på dit barn. Først og fremmest skal du undersøge, om der overhovedet er tale om en rigtig form for smerte, eller om det blot er noget, dit barn forestiller sig. Såfremt det er det sidste, kan du lindre smerten med kærlighed – og det er derfor ikke nødvendigt, at du går ud og køber er præparat som eksempelvis Voltaren, der ellers er rigtig smertelindrene, såfremt du vælger at påsmøre det på dit barns hud, der hvor det gør ondt.

Påsmør aldrig åbne sår

Såfremt der er tale om et åbent sår, er det naturligvis fuldstændigt essentielt, at du ikke påsmører gelen på dit barns sår, da der her skal andre midler i brug. Eksempelvis klorhexidin. Konsultér altid en læge, hvis du vil være sikker på, at dit barns sår ikke er alvorligt. Såfremt det er alvorligt, så vil lægen give der besked herom.

Husk desuden på, at hvis barn har et sår i det hele taget, så er det altid en god idé, hvis du renser det, lader det tørre og få lidt luft. Sår har nemlig godt af luft, og så heler de hurtigere.

Du kan også bruge et plaster

Er dit barn en pillefinger, der ikke kan lade såret være – eller kan dit barn bare godt lide at lege vildt og tosset – så er det måske en god idé at påføre et lille plaster. Husk dog på, at plasteret skal skiftes hver dag, så der ikke opstår betændelse i såret. Det vil kun gøre ondt værre, og såret vil i såfald være længere tid om hele.