Har du brug for flere kvadratmeter?

0
764

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

 

Er du ved at blive træt af din lille etværelses lejlighed, og drømmer du om en større lejlighed? Er familien blevet tilføjet med et nyt familiemedlem, eller skal du flytte sammen med kæresten? Uanset hvad årsagen er, er det en større omkostning at flytte til flere kvadratmeter.

Find den rigtige ejendomsmægler for dig

Til at sælge din bolig findes der mange forskellige ejendomsmæglere om buddet. Hvis du f.eks. laver en hurtigt søgning på ejendomsmægler Odense eller ejendomsmægler Aarhus på nettet, kommer der mange forskellige ejendomsmæglere frem. Men hvilken ejendomsmægler er den rigtige for dig?

 

Det er svært at sige hvilken ejendomsmægler, som er den helt rigtige for dig. Som personer er vi meget forskellige, og vægter forskellige ting højere hos ejendomsmægleren end andre. For nogle er det vigtigt, at ejendomsmægleren har lokalt kendskab. For andre er det mere vigtigt, at boligen skal sælges hurtigt eller betale så lidt som muligt for sit boligsalg. Alt efter hvad du vægter højest, kan du med fordel gøre følgende.

Spørge din nabo, familie og bekendte

Hvis du spørger dine naboer, så start hos den nyeste tilflyttet nabo. De har måske haft gode erfaringer med deres ejendomsmægler. De samme spørgsmål som du stiller dine naboer, skal du også stille din familie og bekendte. Ved at spørge dine naboer, familie og bekendte bliver du klogere på hvad hver enkelt ejendomsmægler var gode til.

Kontakt flere ejendomsmæglere

Efter du er blevet klogere på de forskellige ejendomsmæglere, er det en god ide at undersøge dem på nettet. Ved at undersøge de forskellige ejendomsmæglere kan du for eksempel, finde ud af hvad andre siger om dem, eller om de tidligere har solgt boliger i dit område. Efter du har undersøgt de forskellige ejendomsmæglere, skal du bestemme hvem dig for, hvem der skal sælge din bolig. Først bestiller du en ejendomsvurdering hos mindst 4 forskellige ejendomsmæglere. Hver ejendomsmægler vil komme typisk komme med forskellige vurderinger af din bolig. Nu kan du så efter dine valgkriterier, vælge den ejendomsmægler du synes bedst om, den der kommer med den højeste vurdering, eller har det laveste salær.

Tilbygning i stedet for fraflytning

Hvis du ikke ønsker at sælge din bolig, findes der selvfølgelig også andre alternativer til flere kvadratmeter. Her ville alternativet være at bygge en tilbygning til din bolig. Ved at bygge til din bolig, får du ikke kun flere kvadratmeter, men du øger også din boligs værdi.

 

Hvis du vælger at bygge til, skal du være opmærksom på de regler og love, du skal overholde. Nogle af de regler og love som du skal overholde, er byggeloven, BBR-loven, planloven og lokalplaner. Som husejer har du selv ansvar for, at du overholder de forskellige love og regler. Derfor vil det være en god ide, at få en rådgiver til at hjælpe dig med dit projekt samt ansøgning om byggetilladelse.

 

Prisen på tilbygningen varierer, efter hvad du vil bruge den til. En tommelfingerregel er, at gennemsnitsprisen ligger på 20.000 kr. pr. kvm. inklusiv moms. For nye værelser og stue koster det typisk mellem 12.000 – 15.000 kr. pr. kvm. og 20.000 – 30.000 kr. pr. kvm. for et nyt badeværelse eller køkken.