Har du mentalt overskud?

0
726
Har du mentalt overskud?

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vågn op, børn i tøjet og afsted i institution, arbejde, handle ind, sørge for ungerne får mad, pleje sine venner og familie, sove – og gentage. Denne cirkel er noget, som de fleste danskere oplever hver eneste dag, og det er derfor noget, de fleste også oplever at køre lidt død i. Har du dine faste rutiner i overensstemmelse med din partner, som aldrig bliver afbrudt af en fritidsinteresse eller begivenhed, så kan hverdagen blive både triviel og mangelfuld. Det er derfor vigtigt, at du eller I også husker at få plads og tid til at snøre jeres løbesko eller komme en tur i fitnesscenteret, da tilværelsen ellers kan blive for meget familie og for lidt farver.

Ydermere kan det være en familieaktivitet at få løbet en kort tur – altså hvis ungerne er tilpas store, hvor I efterfølgende kan komme hjem i haven og tage en dukkert i et eventuelt udedørs badebassin. Hvis I ikke allerede har løbesko, kan I finde løbesko til familien her.

Selvom denne side ikke handler om børneopdragelse, og vi langt fra ønsker at løfte en pegefinger, så vil vi alligevel gerne slå et slag for, at børn får deres egne fritidsinteresser. Det er sundt for børn at komme afsted til en sportsgren, hvor de kan få rørt kroppen og lære andre børn at kende, som de måske ikke går i skole eller institution sammen med. Hvis de tidligt lærer, at mor og far tager afsted til en sport eller idræt, så vil de i langt de fleste tilfælde også have lyst til at få sig en sportsgren. Det kan også tænkes, at skolekammerater får talt godt om eksempelvis fodbold, hvilket ligeledes kan tænde en ild hos dit barn.

Men igen, det er ikke noget, vi ønsker at prædike om, og derfor er det blot som en sidebemærkning. Men når du har ro i hovedet, vil du også få ro i dagligdagen – og det gælder også dine unger.