Hold ferie med god samvittighed, selvom du er ledig

0
25

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom regeringen har prøvet at undgå at lønmodtageren fik en fyreseddel pga. COVID-19, så har vi desværre set at en del er blevet frataget deres stilling. Dette har naturligvis betydet et øget antal af antallet af ledige i Danmark, så nu må se sig om efter en mindre indkomst – end hvad de ellers har været vant til. Dette falder naturligvis uheldigt, da vi lige nu er i en periode, hvor sommerferien begynder – og man måske havde set frem til en velfortjent ferie med hele familien.

Det er klart at med en mindre indkomst, vil der i de fleste tilfælde også blive skåret en del af feriebudgettet, hvis pengene såfremt ikke er lagt til siden i forvejen. Men det er dog ikke umuligt at holde ferie med hele familien, selvom man skulle være så uheldig at blive ledig. Det kræver dog enten at opsparingen er til det, eller at du har sørget for at sikre dig selv – som ledig.

De fleste kan i mange tilfælde tage lidt fra deres opsparing, da denne er lavet for eventuelle uforudsete ting – så som at blive fyret fra sit job. Alt efter hvor stramt man sidder i de faste udgifter, så kan man derfor få lidt ud af opsparingen til en god ferie med familien.

Det er klart at du også kan redde dig selv gevaldigt, ved at være sikret en relativ fin indkomst ved ledighed, ved at være medlem af en a-kasse.  Er man medlem af en a-kasse, kan du få en større del af din tidligere indkomst ved at være på dagpenge. Er du ikke medlem af en a-kasse, vil du komme på kontanthjælp, hvilket er en markant mindre sats, end dagpengesatsen. Det vil derfor kunne betyde for dig, at kommer du på kontanthjælp, er der nok ingen mulighed for at du kan komme på ferie med hele familien.