Hurtig og nem mad med mikrobølgeovnen

0
446
En mikrobølgeovn

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Næsten alle familier har den, og over halvdelen af tiden bliver den kun brugt til at lave popcorn. Men mikrobølgeovnen er faktisk meget andet end en popcornmaskine. Det er en stor misforståelse, at mikrobølgeovnen kun kan bruges til at varme snacks og junkfood, da den faktisk kan bruges til at tilberede ganske anstændigt mad. Det gælder simpelthen bare om at kende de rigtige tricks. Uanset om er blevet inspireret af denne artikel eller bare skal have en mikroovn til dine popcorn, så kan du købe en mikrobølgeovn her.

Kend din mikrobølgeovns effekt

Inden man giver sig i kast med at lave mad, så er det praktisk at kende sin mikrobølgeovns effekt. Hvis man har smidt brugsanvisningen væk og ikke kan huske effekten, så findes der heldigvis et trick. Fyld en kop med 200 ml vand og en smule salt, og sæt den derefter i mikrobølgeovnen. Har din ovn en effekt på 900-1000 watt, koger vandet på mindre end to minutter. Har din ovn en effekt på 700-900 watt tager det 2-3 minutter. Dette vil gøre det nemmere at tilberede maden perfekt.

Sørg for at have det rigtige udstyr

De fleste ved forhåbentligt godt at man aldrig bør placere metal og sølvpapir i en mikrobølgeovn, da det er decideret farligt. Men det er faktisk heller ikke smart at benytte sig af glas og porcelæn, da det kan være meget sart. Man kan derimod købe plastikbeholdere som er designet til at lave mad i mikrobølgeovnen.

Fisk, fugl og grøntsager

Hvis man gør det ordentligt, kan mikrobølgeovnen være et meget fordelagtigt sted at tilberede både fisk, fugl og grøntsager. Både fugl og fisk er to meget skrøbeligt former for kød, og man skal derfor være forsigtig. Med den rigtige indpakning, kan man dog tilberede enormt lækre fiske- og fugleretter i en mikrobølgeovn. Grøntsager beholder desuden langt flere af deres vitaminer og mineraler, hvis de dampes i en mikrobølgeovn.