Indretning: 3 tips til fed retroindretning

0
1870

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Den nordiske indretningsstil har i lang tid været dominerende, når danskerne skulle indrette deres hjem. Efterhånden har retrostilen dog vundet stor fremgang, og det betyder, at du, hvis du vil være med på moden, bør overveje at indrette dit hjem lidt mere gammeldags. 

Derfor får du her et par gode tips til, hvad du kan gøre, hvis du altid har drømt om — eller netop er begyndt at drømme om — at indrette dit hjem mere retroagtigt. Helt konkret får du 5 nyttige tips, som du kan gøre brug af, når du skal omdanne hjemmet til den retrohybel, du altid har drømt om.

Hvis du skulle være i tvivl, så dækker ordet retro over et nostalgisk tilbageblik på fortiden. Retroindretning refererer altså til den karakteristiske indretningstil, der kendtegnede årstallene 50’erne, 60’erne, 70’erne og 80’erne.

Leg med farverne

Gul, orange, rød, olivengrøn og blå er karakteristiske for retrostilen. Vælg et farvetema, der matcher, og sørg for at du bliver inden for din farvepalet — for mange forskellige farver kan nemlig ende med at blive for rodet.

Køb møbler på genbrug

Det siger sig selv, at du ikke bør købe nye møbler, hvis du vil have retrostilen ind i dit hjem — ikke medmindre de selvfølgelig ligner de møbler, du kunne få i førnævnte årtier. Eksempelvis et vitrineskab.

Gå jævnligt på DBA.dk og hold øje med Facebook, hvis du vil have fat i de fede retromøbler.

Dekorér dine vægge i retromønstre

At dekorere sine vægge i retromønstre kan for mange være et drastisk skridt, men ikke desto mindre, kan det være lige dét, der skal til, hvis du ønsker at få et rigtig moderne retrohjem.

Hvis det ikke skal være så dominerende, så kan du vælge kun at dekorere en af dine vægge. Vælg lyse farver, som naturligvis holder sig inden for førnævnte farvepalet. Du kan også vælge at tapetsere dine vægge med retrotapet i geometriske mønstre. Også firkanter og cirkler.