Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mange danskere vælger at købe de gamle danske møbelklassikere brugt. Især klassiske designere som Poul Kjærholm, Børge Mogensen og Hans J. Wegner er populære som aldrig før. Det er nemlig en god investering, da møbler fra blandt andre disse designere ikke falder i værdi.

Møbler fra kendte designere — især de danske — falder ikke i værdi, medmindre de bliver ødelagt. Derfor er det, hvis man har råd til at lægge ud for møblerne, en god mulighed for at udsmykke sit hjem med flotte møbler.

Faktisk vil det i det lange løb være billigere, end hvis man køber møbler fra IKEA, som kun vil falde i pris, uanset hvor godt man passer på dem.

Det kan være en god forretning at investere i designermøbler

 

Faktisk kan det være en god forretning at købe designermøbler — især hvis man selv kan finde ud af at restaurere dem selv.

Prisen vil i mange tilfælde stige med tiden. Det kræver dog, at man har en smule forstand på markedet, og ved hvad der er gode chancer for stiger i pris. En stol som Ægget vil meget sjældent falde i pris, hvis ikke den går i stykker. Men Ægget kan stadig købes, og derfor vil den ikke stige så meget, som de møbler der er gået ud af produktion.

Generelt er det derfor en god idé, hvis du finder møbler, der ikke længere er i produktion, brugt, som enten er i god stand, eller som du selv kan restaurere.

Hvor skal man købe designermøbler?

Først og fremmest skal du afgøre med dig selv, om du skal købe nyt eller brugt. Hvis du køber brugt, kan du gøre nogle gode køb, hvis du vælger at købe hos privatpersoner — det kan eksempelvis være på DBA.dk, Gulgratis.dk eller hos auktionshuset Lauritz.com.

Hvis du vil købe fra nyt, så kan du enten handle over nettet på en shop som LivingShop.dk. Ellers kan du finde dem i forskellige forretninger, som Brdr. Friis Møbler.