Er jeres låse sikre nok?

0
471

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I 2017 blev der begået indbrud i 29.147 danske hjem. Selvom antallet af indbrud i private boliger er faldet væsentligt siden 2009, hvor det var helt oppe på 48.670, sker det stadig ofte, og derfor kan man med fordel sikre sin bolig så godt som muligt mod de langfingrede tyve. Et godt sted at starte er med hjemmets låse – det er nemlig ikke alle, der er lige sikre.

Sikre låse og nøgler

På nuværende tidspunkt stilles der ikke særlige krav til låse i private boliger. For at forsikringsselskaberne dækker eventuelle indbrud, kræver de, at døre og vinduer er forsvarligt lukket og låst. Hvis man ejer særlige værdier, er det dog muligt, at forsikringsselskabet stiller strengere krav til låse og tyverialarm.

På trods af, at der ikke stilles specifikke krav til låsene, kan man ikke gå ud fra, at de alle er lige sikre. Især ældre låse er ofte nemme at dirke op eller bore ud, hvorfor det i mange tilfælde kan betale sig at udskifte låsene i hjemmet, hvis de er mere end ti år gamle. Nyere låse er nemlig med deres konstruktion mere dirke- og boresikre.

 

Tilkald en låsesmed

Det er altså en god ide, at få tjekket, hvorvidt låsene i boligen er sikre nok. Det kan man gøre ved at tilkalde en låsesmed, der kan vurdere og eventuelt udskifte låsene, hvis det er nødvendigt. Låsesmeden kan vejlede jer med afsæt i hvilke typer døre, der er i hjemmet, og kan sørge for, at I får så sikre låse som muligt. Hvis I bor i Københavnområdet udbyder denne låsesmed på Amager god og hurtig service.

Det må ikke være nemt

Selv med de sikreste låse på markedet er der desværre ikke nogen garanti for, at der ikke bliver begået indbrud i jeres hjem. Man kan dog som boligejer foretage en række forebyggende handlinger. Det handler især om, at gøre det så besværligt for tyvene som muligt. Installer en alarm, monter lygter med censor i indkørslen og rundt om huset og lav aftaler med naboen om, at holde ekstra øje, når I ikke er hjemme. Undersøgelser viser, at initiativer som disse mindsker risikoen for indbrud.

DEL
Tidligere artikel3 populære familie pendler
Næste artikel