Lad gode tandvaner starte i barndommen

0
775

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det forventes at der op mod en halv million danskere der lider af tandlægeskræk af i den ene eller anden form. Mens nogen er utilpasse ved at gå til tandlægen, er der også rigtig mange, der har decideret skræk for dette. Dette er ikke bare noget man bør trække på skuldrene af, en sund tandhygiejne er er essentielt for en generel sundhed.

Hos mange begynder der en mild form for skræk allerede i barndommen, hvilket kan skyldes mange forskellige ting, men i langt de fleste tilfælde bunder det i dårlige oplevelser, der bliver forstærket af tankerne omkring det. Der er dog især et par rollemodeller der har stor betydning for skrækken og det er forældrene.

Det kan godt være, at du ikke er tryg ved at gå til tandlægen, men du må aldrig vise denne frygt overfor dit barn eller børn, da frygt smitter. Hvis dit barn kan mærke at du er utryg og bange for at gå til tandlægen, vil dette ofte blive det samme, for hvis mor eller far er bange for det, så er det jo nok noget farligt. Du kan læse mere om tandlægeskræk hos Tandcity, der er en tandlæge i København.

Så selvom du måske er bange for at gå til tandlægen, så må du for alt i verden ikke vise dette til dit barn, medmindre du gerne vil have at de vokser op med den samme frygt som du har.