Lydisoler børneværelset

0
1486

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Børn larmer og sådan er det ! Hvis du har børn i en vis alder, så har du nok allerede fundet ud af, at dette er den endegyldige sandhed, og at der ikke er noget at gøre ved det, og at man lige så godt kan acceptere og bifalde det – for sådan er det bare.

Det betyder dog ikke, at der ikke er noget man kan gøre, for at mindske denne larm en smule, hvis det til tider bliver lige højrøstet nok. Det kan derfor være en rigtig god ide, at sørge for at lydisolere børneværelset så meget som muligt. Dette er både for din egen skyld, men så sandelig også for dit barns skyld. Jo mindre larm der trænger ud, jo mindre trænger der også ind, når der eksempelvis skal puttes.

Essentielt i familier med flere børn

Hvis man har små børn i forskellige aldre, er der en vis sandsynlighed for at de ikke lige skal puttes på samme tid, og det kan være svært at putte en, hvis han eller hun samtidig kan høre, at en yngre eller ældre søskende stadig er vågen. Især i disse tilfælde er det altså godt med lyd der bliver holdt ude og inde.

Der er rigtig mange der bor i huse, der gennem tiden har ændret sig i forhold til da de oprindeligt blev bygget, og i mange tilfælde betyder det, at værelser er opstået ved at sætte gipsvægge op, og der er ikke meget der lyden mindre ude, end en tynd gipsvæg gør det.

I forhold til at fjerne lyd ude fra, er det en stor udfordring, men hvis man gerne vil sørge for at der slipper lidt mindre lyd ud, så er den ting som tæpper og puder nogle rigtig gode redskaber, da det hjælper akustikken. Har barnet et bord, kan det være en god ide at lægge en dug på, da det er med til at dæmpe lyden.

Overvej en ekstra væg 

Det kan lyde som et drastisk tiltag, men hvis I er plaget af lydgener, kan det være en rigtig god ide at sætte en ekstra gipsvæg op og isolere med æggebakkeskum eller lignende. Hvis en af jer er handy anlagt, er det noget man godt selv kan kaste sig over, men ellers så tag kontakt til en lokal tømrer og hør hvad det vil koste – det er sjældent en stor investering. Du kan finde en oversigt over lokale tømrere her – forklar dem situationen, så kan de helt sikkert hjælpe jer til en hverdag med mindre støjgener, til glæde for voksne og børn.