Når barnet bliver voksen

0
687

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er dit barn ved at blive voksen? Dit barn kan blive voksen i mange henseender. Når de starter på en ungdoms- eller erhvervsuddannelse, når de begynder på kørekort eller når de flytter hjemmefra. Det er alt sammen noget, som både giver glæde, men som også kan virke lidt overvældende. Overvældende at det allerede er tid til det.

Kørekort som 17-årig

I dag kan man jo allerede tage kørekort tidligt. Så snart man er 16 år og 9 måneder kan man faktisk starte med kørekort. Det kan virke som om, at dit barn da slet ikke er gammel nok til at køre bil på dette tidspunkt. De har dog et helt år fra de fylder 17 til 18, hvor de netop skal lære at køre bil. Det kan være med dig som passager. Du skal derfor nyde, at du får noget indflydelse i de unges liv. Der går nok ikke længe inden det er ovre. Hvis I ikke har bestilt tid til kørekort endnu, så kan I vælge Stjernqvist køreskole. Du kan læse mere om Stjernqvist og kørekort til bil her.

Når de flytter hjemmefra

En ting er, når de får kørekort. Det kan faktisk være fint nok, så de også kan hente og bringe dig nogle gange, hvis du skal have et ekstra glas vin. En anden ting er, når de flyver fra reden. Det er aldrig nemt, når ens barn flytter hjemmefra. Det er til trods, at man selvfølgelig godt ved, at det er det rigtige og at det er den vej, det skal gå.

Når de flytter hjemmefra, så er det vigtigt, at du både giver slip, men også er klar til at hjælpe, når der er brug for det. Det betyder, at du skal lade dem klare de praktiske ting så selvstændigt så muligt, så de lærer det. Du skal dog selvfølgelig hjælpe, hvis de virkelig har brug for det.