Så vigtig er god søvn for sundheden i jeres familie

0
1168

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Søvn er kernen, når man snakker om overskud. I en familie kan hverdagens pligter og ting der skal gøres nemt hobe sig op og fylde alt for meget. Det er vigtigt af og til at trække sig tilbage, sætte det hele lidt i perspektiv og fokusere på, at alt fungerer i familien en gang imellem. For at have overskud til alle pligterne og familielivet oveni, så er det enormt vigtigt, at søvnen bliver prioriteret højt. Uden god søvn bliver man hurtigere stresset, i dårligt humør og ens lunte er bare kortere, hvis man ikke får sovet godt om natten. Det skaber flere konflikter, og det kan nemt gøre familielivet ret besværligt.  

God søvn giver mere overskud

Når du ikke får din søvn, eller hvis du bare ikke sover godt om natten, så skal du se og få gjort noget ved det. Det går nemlig meget mere ud over dit overskud, end du lige går rundt og tror. Din hjerne fungerer hurtigere, og din krop har det fysisk bedre, når du får den søvn, du har brug for. Det giver dig langt mere overskud til alle de forskellige indtryk og gøremål, man får og skal have gjort i løbet af en dag. Alle de forskellige ting, man skal tage stilling til og have ordnet kan godt virke som et omfattende projekt nogle gange, så det er rigtig vigtigt, at du får den søvn. Lav nogle regler for dig selv. Du kan for eksempelt aftale med dig selv, at du skal ligge i sengen før kl. 23, og at du eventuelt kun må læse op til at sove, fordi det gør hjernen træt på en gode måde, og får dig til at falde hurtigere i søvn, end hvis du for eksempel så tv i stedet.

God søvn kræver et godt søvnmiljø

Hvis du vil have god søvn hver nat, så bliver du nødt til at gøre noget for det. Det kræver, at du tager et ekstra kig ind i soveværelset for at se, om der er eller andet, du kan lave om på eller forbedre, for at sikre dig selv end bedre søvn. Et godt sovemiljø kræver gode senge, gode madrasser og gode dyner, her kan du finde en guide til køb af gåsedunsdyner og en guide til køb af topmadrasser. Til at starte med skal du sørge for, at din seng og madras passer til dig både vægtmæssigt og kropsmæssigt, så du ikke sover i en forkert seng hver nat. Sørg også for at have en god pude, som din nakke kan lide og en dyne, der er lækker luftig og hverken for varm eller for kold. Til sidst er det rigtig vigtigt, at temperaturen på værelset er i orden, så du kan måske lufte ud, inden du lægger dig til at sove, så der er frisk luft på værelset.  

Præster bedre på arbejdet og i skolen

Nu din krop er udhvilet, så fungerer den helt simpelt ikke på samme måde, som når du får din søvn. Den kan ikke præstere på et ligeså højt niveau, og du kan være sikker på, at hvis du vælger altid at prioritere din søvn højt, så vil du også evne at få mere succes, hvad end det er i skolen eller på arbejdet, du tilbringer din tid i øjeblikket. Alt taler for, at søvnen er i orden, så kom i gang med at få styr på dit søvnmønster.