Sådan forbereder du hjemmet, når familien skal forøges

0
1093
plankegulv

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis I har planer om familieforøgelse i nærmeste fremtid, eller måske allerede venter en lille en, gør I klogt i at overveje hvorvidt hjemmet er klar til at rumme det. Her er et par tips til hvordan I kan børnesikre hjemmet, og hvordan I kan gøre det lettere for jer selv.

Skil jer af med gulvtæpperne

Hvis der er noget, der er upraktisk, når det kommer til børn, er det gulvtæpper. For det første er det svært at gøre rent, og du risikerer derfor, at din baby kravler rundt i snavs. Derudover er det også umuligt at tørre noget op fra et gulvtæppe, fordi det suger. I kan derfor med fordel overveje at udskifte gulvtæpperne med plankegulv som både er smukke og praktiske. Du kan blive inspireret til dit nye plankegulv her.

Minimer skarpe kanter

Som vi alle sammen ved, har de små krudt i rumpetten, og de sidder ikke stille dagen lang. Derfor kan I med fordel gøre jer nogle tanker omkring at minimere risikoen for at komme galt afsted, når de kravler rundt. I skal for eksempel være opmærksomme på at minimere skarpe kanter på borde, låger og skabe. Det er muligt at købe små silikonedutter, som nemt kan sættes på de skarpe kanter. På den måde er I sikre på, at baby ikke kommer unødigt til skade.

Pas på trappen  

Hvis I bor i et hus i flere etager, og derfor har en trappe, der forbinder de to, skal I også være opmærksom på risikofarer her. En måde hvor I nemt og hurtigt ordner det problem, er ved at købe et trappegitter, som sikrer, at børnene ikke kravler op eller falder ned. Hvis I derimod har større børn, og det er meningen, at de selv skal benytte trappen, kan I med fordel købe et ekstra gelænder i børnehøjde, så de har noget at støtte sig til.