Sådan undgår du fugtskader og duggede vinduer i hjemmet

0
259

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er du typen, som godt kan tage nogle lange og varme bade, så er det vigtigt at du kan få alt denne damp ud af huset igen. Er et hjem fyldt med damp, kan det skabe en høj luftfugtighed i hele hjemmet. Har et hjem en høj luftfugtighed, vil det have store konsekvenser for jeres indeklima – og der kan opstå sværere skader over længere tid. Der kan f.eks. opstå fugtskader og der kan gå skimmelsvamp på hjemmets overflader.

Det helt store, og bedste råd at give, for at undgå for høj luftfugtighed er, at der er tilstrækkelig med udluftning i hele hjemmet – og især der hvor dampen opstår. I bør derfor overveje at installere en badeværelsesventilator, som hele tiden kan holde fugtigheden nede, på jeres badeværelse – og ikke mindste resten af huset.

Der findes flere forskellige typer af badeværelsesventilatorer, nogle er smartere end andre. Herunder vil vi komme ind på nogle af de typer som der findes, inden for ventilatorer til badeværelset.

Standard ventilator

Den standardiseret ventilator, er der ikke så meget teknik over. Denne ventilerer hele tiden, og sørger for at der altid er luftet ud, på badeværelser.

Fugtstyret ventilator

Denne type er en smule mere avanceret, og kan ud fra hvad du sætter den til, starte ventilationen når fugtigheden bliver for høj i rummet. På den måde skal den ikke ventilere hele tiden, og kan bl.a. have indflydelse på strømforbruget. De fleste i denne type, har også en indbygget timer, hvis du har bestemte tidspunkter, hvor du ved at fugtigheden i badeværelset et højt.

Badeværelsesventilatorer med display

Jep, man kan sagtens få en ventilator med indbygget display. Denne type er ikke så anderledes end den fugtstyrede ventilator – denne er bare lidt mere blærerøvs agtig. Denne ventilator har et frontdisplay, hvor på du kan følge med i luft fugtigheden og temperaturen i rummet.

Derudover er det naturligvis vigtigt at i åbner vinduerne og får frisk luft ind, og bruger en håndklædetørrer eller lignende og ikke lader våde håndklæder ligge på gulve eller tørrer dem ved en radiator.