Sådan vælger du det rigtige tapet

0
573

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det kan være svært at vælge det rigtige tapet. Har du problemer med det selv, så får du her et par gode fif til, hvordan du vælger et tapet, der passer ind i dit hjem.

Der er mange løsninger på markedet, når det kommer til tapet. Måske er der endda flere, end du havde forestillet dig i første omgang. Når alt kommer til alt, handler det om at udsmykke din væg, så den passer til din bolig og den stil, du gerne vil have i hjemmet.

Et par af de løsninger, kommer vi ind på herunder, så du har et udgangspunkt, når du skal vælge mellem de forskellige tapettyper. Du finder et stort udvalg af tapeter her, som du kan bruge til inspiration.

Wallstickers, mønstre og farver

Først og fremmest skal du tænke over, hvad der passer ind i dit rum. Hvilken stil vil du gerne have? Hvis det eksempelvis er et børneværelse, der skal males, er det en god idé, hvis du vælger den helt rigtige farve, der passer til dit barn. Du kan også vælge et bestemt motiv, der egner sig til børneværelser.

Hvis du skal tapetsere din stue, giver det i mange tilfælde mere mening, hvis du vælger at give en væg særligt tapet. Vælg en farve eller et tapet, der passer til dine møbler. Lad de andre vægge være hvide, så får du en flot, kontrastfuld væg.

Forbered dig grundigt

Når du skal opsætte tapetet, er det en god idé at forberede dig grundigt. Sørg for at væggene er vaskede ned, så der ikke er skidt på, der kan forårsage problemer, når du skal have sat tapetet på. Sørg desuden også for, at de er jævne og glatte, inden du påbegynder at sætte tapetet på. Hvis du vasker væggen, inden du sætter tapetet på, så sørg for, at de er tørre igen, før du begynder at opsætte dit tapet.