Sådan blive dit hus varmet billigst op

0
138

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Opvarmningen af dit hus står for, for det meste, en stor del af budgettet, derfor bør du vælge den billigste måde at få varmet dit hus op på, varmen er en af de poster, hvor man ikke kan spare penge, uden at lave en god investering, men hvis du gør det rigtigt, betaler det sig i det lange løb.

Forskellige varmemetoder

Der er mange forskellige varmemetoder som du kan vælge, men hvilken en skal du vælge? Og hvilken en er den billigste eller smarteste? Nedenstående er der nogle eksempler, som bør overvejes;

Fjernvarme

Fjernvarme bliver leveret fra et lokalt kraftværk, oveni kræver det ingen vedligeholdelse hos forbrugeren. Ofte er der et lokalt kraftværk i dit nærområde.

Træpiller

Et Træpille-fyr udnytter sammenpressede træpiller meget effektivt. Der er en lille smule vedligeholdelse ved dit fyr, og så kræver det oveni, at du har pladsen til opbevarelsen af dine træpiller. Det kan betale sig at investere i de lidt dyre fyr, da de ofte er mere effektive, hvis du alligevel skal ud og have nyt fyr.

Varmepumpe

Varmepumper fås som luft til vand, eller luft til luft varmepumpe. Hvor så den første er den mest oplagte til brug af gulvvarme. Luftpumpen kører på el, men da den er så energieffektiv, er det stadig en af de mere foretrukne løsninger.

Solvarme

Solvarme er mest effektiv til opvarmning af vand, men det er lagringen af strømmen der er en udfordring. Derfor bør det kun bruges som supplering til en anden energiform, især om vinteren.

Jordvarme

Med mange meter lange slanger under græsplænen, får du en meget billig varmemetode. Ulempen ligger i indskudsprisen, der typisk ligger på omkring 100.000Kr.

Priseksempler

Nedenunder er der priseksempler for de forskellige varmemetoder. Priserne er for et 150Km2 hus, med et årligt varmeforbrug på 15.000 kWh.

  • Fjernvarme; 8.700Kr.

  • Træpiller; 8.000Kr.

  • Varmepumpe; 8.500Kr.

  • Solvarmens pris afhænger af, i hvor høj grad den bliver brugt som energikilde.

  • Jordvarme; 8.200Kr.