Sådan gør du boligen mere klimavenlig

0
3736

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mange husejere ønsker at gøre boligen mere klimavenlig. Det kan heldigvis også lade sig gøre ved blot at ændre nogle få ting. Herunder får du nogle bud på, hvad du kan ændre for at gøre din bolig endnu mere klimavenlig.

Skift til en miljøvenlig fyringsolie

Mange danske huse har et oliefyr. Det kan være en stor omkostning at få udskiftet oliefyret til et mere miljøvenligt fyr f.eks. en varmepumpe. Derfor kan du starte med at udskifte din nuværende olie til en mere miljøvenlig og billigere fyringsolie. Circle K tilbyder en mere miljøvenlig fyringsolie til en god pris. Ved at skifte fyringsolien er du allerede et godt skridt på vej i den rigtige retning.

Utætheder og sprækker ved huset

Har dit hus utætte vinduer og revner i muren? Det kan koste dyrt på din pengepung og på klimakontoen, da varmen fra dit hus nemt siver ud igennem sprækker og revner. Gå en tur rundt om huset og tjek om der er revner eller utætheder ved dit hus. Hvis du finder utætheder, kan det godt betale sig at få det repareret.

Begræns brugen af strøm

Er der lys tændt i et rum, hvor ingen opholder sig? Gør det til en vane at slukke lyset når du forlader et rum. Det sparer på strømmen. Ligeledes er det en god ide at trække ledningen ud af stikkontakten på de elektroniske apparater, som du ikke bruger. Selvom et elektronisk apparat er på standby eller slukket, kan det stadig godt stå og trække unødig strøm.

Hvor kommer strømmen fra?

Ligesom med fyringsolien kan det også være en god ide at tjekke dit elselskab. Mange elselskaber leverer strøm produceret af vedvarende kilder såsom vindenergi. Undersøg hvordan strømmen fra dit elselskab bliver produceret. Produceres det af fossile brændstoffer, kan du vælge at skifte til et grønt elselskab.