Sådan klarer du hjemmefesten

0
687

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det bliver mere og mere populært at holde større fester derhjemme. Både runde fødselsdage, konfirmation, bryllup og mange andre store livsbegivenheder finder oftere og oftere sted i private hjem.

Årsagen er ikke udelukkende, at man kan spare mange penge, når man vælger at arrangere alting selv, men også at man kan skabe en meget mere intim og personlig ramme, hvilket gør dagen meget mere individuel og mindeværdig.

Interesseret i at holde din egen fest? Så se hvilke 3 hovedområder, du skal sørge for at få styr på.

  1. Mad og drikke

Uden mad og drikke, duer helten ikke. Der er en vis sandhed til den gamle talemåde, og folk forbinder ofte større sammenkomster med god mad og drikke, hvorfor det absolut ikke må skorte på de lækre, mættende sager.

Om du laver maden selv, er naturligvis ofte afhængigt af antallet af gæster. Kommer der mange, kan det nærmest kræve at industrikøkken at forberede måltidet – plus en masse tid, du måske slet ikke har til rådighed. Er der derimod tale om et mindre selskab, kan du overveje, om du har lyst til at stå for madlavningen selv.

Hvis der skal bestilles udefra, er det ofte en god idé at tale med et cateringfirma, som kan levere maden. Her kan der træffes aftaler om både lune eller varme retter.

Har du serveringspersonale, kan varm mad sagtens komme på tale, men skal der arrangeres buffet, kan lune retter ofte være bedste løsning.

Drikkevarerne vælger mange fortsat at hente omkring grænsen, om end der kan findes rigtig gode tilbud i danske supermarkeder.

Husk også, at man kan leje hele mobilbarer med bartendere, hvis du ønsker dette til din fest.

  1. Underholdning

Når der er spist, skal der typisk fyres op for dansegulvet! Og hvem gør det bedre end at liveband! Mange vil mene, at en playliste vil være fint til det formål, men sandheden er bare, at et liveband kan mærke stemningen – ja, ligefrem skabe den! – ved at fyre op for de gode, gamle evergreens og være til stede sammen med gæsterne. Det giver en unik personlig oplevelse.

Men hvem skal man vælge? Det fornuftige valg vil være et band, som kan spille en bred vifte af musik med feststemte toner. Book Tennis band og se f.eks. selv, hvordan et potpourri af festlige toner skaber en uforglemmelig ramme, der gør aftenen helt speciel. Her er der både god musik, sjov udklædning og garanti for højt humør.

  1. invitationerne

Det kan lyde indlysende, men har du tænkt over, hvornår og hvordan, du skal invitere dine gæster? Uanset festens type, er en personlig invitation ofte at foretrække. Det fortæller gæsterne, at der er noget særligt at glæde sig til – på en helt personlig måde.

Tænk desuden over, hvornår dine invitationer udsendes. Skal du holde en fest i den travle julemåned, skal du være ude i god tid. Ligeledes skal du tage højde for, at folk kan være på rejse i ferierne etc. Planlæg i god tid, så du kan få så mange gode venner og veninder som muligt med.