Skal familien have et nyt medlem?

0
2540

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I Danmark er der næsten en million familier, der har har kæledyr af den ene eller anden slags. Der er omkring 450.000 familier der har hund, og det antages at der lidt omkring 550.000 hunde i Danmark. Katte er det lidt sværere med, da der ikke er de helt store krav til registrering af disse. Det forventes at der omkring 350.000 familier der har kat, men at der er dobbelt så mange katte.

Der er med andre ord rigtig mange, der har kæledyr. Er din familie en af dem, eller overvejer i det måske? Et kæledyr kan være en rigtig god ide at anskaffe sig i familien, og det er der mange gode grunde til. Der er nemlig rigtig mange ting dine børn kan lære ved at have at kæledyr inden for husets fire vægge.

Hvilket dyr skal i vælge?

Udover at det kan være hyggeligt for dit barn at have en kat eller en hund, så er der en masse vigtig læring, som de kan tage med sig videre i livet. Med et kæledyr er der nemlig også forbundet en masse ansvar. Katten skal have mad og vand, det samme skal hunden naturligvis, men udover dette, skal den også luftes flere gange om dagen, og det er ikke noget man bare kan lade vær. Så dine børn lærer en masse om, hvad det vil sige at være ansvarlig for et andet levende væsen.

Udover ansvar er der også forbundet en helt del økonomi forbundet med at ankaffe sig et dyr, hvilket især er i forbindelse med hunde. En hund kan være dyr i anskaffelse, men det er intet mod de penge der skal bruges på hundemad og ikke mindst dyrlæger, der hurtigt kan koste et par tusinde kroner om året.

En kat er lettere og kræver ikke så meget opmærksomhed og passer sig selv. Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit barn er klar til et kæledyr, kan i også vælge den lidt lettere løsning som en hamster. De kræver godt nok også opmærksomhed, men lever typisk ikke meget mere end et par år.

Så selvom dit barn plager om et kæledyr, og det kan være tillokkende at sige ja, er det meget vigtigt at i overvejer det meget grundigt, inden i beslutter jer for, om det er noget for jer.