Skift din gamle brændeovn nu og få en skrotpræmie

0
879
Bonfire in the fores at dark. Camping scene.

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det giver en helt speciel stemning at tænde op i brændeovnen, når vi kommer ind i den kolde og mørke tid. Man kan mærke en ro brede sig i kroppen, når man lytter til brændet, der knitrer og mærker varmen fra flammerne.

Vær opmærksom på forurening fra din brændeovn

Men helt så idyllisk er det ikke, hvis du har en brændeovn af ældre dato. En gammel brændeovn forurener nemlig op til fem gange så meget som en ny model. Derudover er de ældre brændeovne heller ikke så økonomiske i brug. Typisk vil du spare minimum 25% brænde ved at skifte til en ny og mere effektiv brændeovn.

Din gamle brændeovn kan være penge værd

Den gode nyhed er, at hvis du ejer en gammel brændeovn, så kan du få penge for at skrotte den. I samarbejde med EU har Danmark nemlig lavet en målsætning om at begrænse drivhusgasser og nedbringe luftforureningen. I den forbindelse har regeringen besluttet at indføre en midlertidig skrotningspræmie på brændeovne, der er produceret i år 1994 eller tidligere. Ordningen er trådt i kraft pr. 4. februar 2019 og udløber i 2020. Skrotningspræmien udgør 2.215 kr. Du skal ansøge Miljøstyrelsen for at få godkendt din skrotning af en skorstensfejer. Der kan kun ansøges om tilskud til én brændeovn pr. person. Har du også en brændeovn i et sommerhus, vil din ægtefælle evt. kunne søge om tilskud til denne.

Køb en ny CO2 neutral brændeovn

Skrotningen af de ældre brændeovne er selvfølgelig en gulerod for de forbrugere, der gerne vil skifte deres ældre brændeovn ud med en ny og mere miljøvenlig brændeovn. Hvis du – uanset alder på din gamle brændeovn – er blevet fristet til at købe en ny brændeovn, så gå på jagt efter en ny CO2 neutral model. Davidsenshop har et stort udvalg af brændeovne og kan hjælpe dig med at finde den rette model til dit behov. Du kan endda købe professionel montering af din nye brændeovn direkte hos Davidsen.