Store køkkendrømme, små penge

0
283

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Måske bor du på en ældre landejendom, hvor køkkenet efterhånden har et par år på bagen. Eller måske har børnene og kæledyrene været lidt hårde ved køkkenlågerne – i jagten på skjulte slikposer og hundesnacks. Drømmer du om at friske køkkenet op på et forholdsvis stramt budget, kan det sagtens lade sig gøre. Det kræver blot, at du lægger en plan i bedste Egon Olsen-stil, så du ikke bruger pengene forkert.

Vælg dit fokusområde
Hvis du ikke vil i gang med den helt store køkkenrenovering og egentlig har alle de installationer, du har behov for, så hold dig til et par få opgraderinger – i stedet for at kaste pengene ud på renoveringer, der koster det samme som et splinternyt køkken. Tag f.eks. et grundigt kig på skabslågerne – trænger de til et par nye lædergreb eller en ny farve? Det er én af de ting, der kan friske køkkenet op i et snuptag.

Du kan alternativt gå i gang med at male køkkenvæggene eller sætte fliserne op i et nyt smart mønster. Måske er du efterhånden ved at være træt af de klassiske hvide fliser, som alle andre har, og går i stedet efter en lille twist.

Du kan også tage et grundigt kig på køkkeninteriøret. Er det i virkeligheden nok at skifte mormors gamle kaffemaskine ud med en smart cappuccinomaskine, så du højner det eksklusive look i køkkenet? Det kan også være, at du vælger at fjerne et enkelt køkkenskab og bruger det stramme budget på at installere en opvaskemaskine, så I som familie kan bruge tiden på brætspil frem for opvask. Køb opvaskemaskine, der passer naturligt ind i det eksisterende køkken, så du ikke efterfølgende får trang til at renovere resten af køkkenet. Husk også at indhente et tilbud på forhånd, så du kender totalprisen for denne nye installation.

Vær ærlig over for dig selv
Hemmeligheden er som sagt at vælge et par fokusområder – og ikke dem alle, når du har store køkkendrømme, men små penge. Du bør dog også være ærlig over for dig selv og dine drømme. Skal du bo i dit hjem i de næste mange år og giver det derfor god mening at give køkkenet den helt store tur i stedet for at vælge et ”quick-fix”? Eller er du på vej videre i livet og kan derfor ”nøjes” med at pifte hjemmet op til et eventuelt salg? Kun du kender svaret.