Sundhed – hvad du skal vide om din bolig

0
793
Børneværelse

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er der asbest i boligen?

Er I igang med at bygge om i boligen og derfor river ned eller laver omlægninger af rum, så er det hver at vide, hvilke byggematerialer jeres bolig består af. Det er meget naturligt, at hvis man i familien bliver enige om, at skulle bygge om i boligen, så skal der rives noget ned. Er boligen af ædlere dato, kan man måske godt blive bekymret for, om der er nogle af byggematerialerne, som indeholder asbest. Har man den mindste bekymring om dette, er tilfældet bør man få byggematerialerne undersøgt hurtigst muligt. På den måde kan man være sikker på, at der ikke er noget skadeligt i de byggematerialer, som boligen af bygget af.

Få lavet en analyse

Man kan få undersøgt om byggematerialet, som boligen er bygget af, indeholder asbest, ved at tage en prøve og bestille en tid til en asbestanalyse på OBH-gruppens laboratorium. Grunden til dette er vigtigt, er fordi at Asbest, er skadeligt for vores sundhed. Det er specielt vores lunger det går ud over. Derfor skal der gøres noget ved det, hvis der er asbest tilstede. Der vil kunne undersøges hvorledes, der er brug for at gøre noget yderligere, ved en analyse. F.eks. om hele boligen skal gennemgås.

Den gode beslutning

Dette er hver at have i sine overvejelser, når man alligevel er i gang med at bygge om. Hvis asbesten er omfattende, så går det som sagt udover vores sundhed og dette gælder alle, som opholder sig i boligen i længere tid. Man kan risikere at blive alvorligt syg, hvis man er udsat for asbest i en længere periode. Det vil man som regel være, hvis tilstedeværelsen af byggematerialet er i boligen, da man naturligt opholder sig i sin egen bolig i lang tid. Sundheden bør komme før alt andet og derfor er en undersøgelse en rigtig god beslutning.