Sygdom i familien kan være svært at tackle

0
389

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Sygdom kan være et svært emne at tackle. Især hvis det er et af de nærmeste familiemedlemer, det drejer sig om. Rigtig mange sygdomme påvirker alle i familien, og derfor er det vigtigt, at der bliver taget hånd om problemerne – læs med her.

Det er vigtigt at man som familie får redskaber til at tackle en ny opstået sygdom og lære at tackle den syge patient, så vedkommende ikke isolere sig og langsomt forsvinder ind i sig selv. Det er ligeledes vigtigt for det andre i familien at forstå, hvordan det føles at have sygdommen om det så er angst eller depression. For at tackle situationen bedst muligt er det vigtigt at have redskaberne i orden og have en mental værktøjskasse, som man altid kan benytte sig af.

Mange sygdomme består af psykiske lidelser, og det er uden tvivl psykiske lidelser der er den mest ofte sygdom i vores land. Statistisk set vil hver 7. danske bliver ramt af en psykiske lidelse og have brug for at blive behandlet på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Sygdom rammer hele familien

Bliver mor eller far psykisk syge påvirker det hele familien. Det gælder ikke mindst børnene. Dog i forskellige grad, afhængigt af barnets alder samt øvrige forhold. Nogle børn vil opleve, at de vokser op i et hjem, hvor hverdagen påvirkes af kaos, stressende begivenheder, skilsmisse, konflikt og misbrug. I andre hjem vil psykisk sygdom være midlertidig, hvorfor det ikke kommer til at påvirke familielivet i større omfang.

Professionelle er klar til at hjælpe

Det er vigtigt at du søger hjælp, hvis du har den mindste mistanke om, at et familiemedlem har en psykisk lidelse eller viser tegn på afvigende adfærd. Mange botilbud og bosteder, som arbejder med patienter det netop lider af flere forskellige former for psykiske lidelser, vil kunne hjælpe.  Ligeledes kan kommunen også guide dig til hvad du kan gøre som pårørende. Der findes mange forskellige steder at søge hjælp, men hvis du har brug for vejledning, bør du altid starte med at søge hjælp på internettet og hvis du ikke finder svar der, vil den kommune, du bor i, kunne hjælpe.