Tænk på fremtiden og grundvandet

0
1336

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Som et voksent og fornuftigt menneske har man en forpligtelse til at tænke lidt på miljøet og fremtiden. Denne forpligtelse bliver bestemt ikke mindre, når man har stiftet en familie, og lige pludselig ikke længere er selv er den vigtigste i verden.

Miljøet er under pres, og det samme er grundvandet. Hvis vi gerne vil have at vores børn også skal kunne drikke rent vand, når vi er forsvundet, er det ved at være tiden, at vi tænker mere over hvordan vi benytter ressourcerne, som jorden har stillet til rådighed for os.

Hjælp grundvandet med faskiner

Hvis du bor i eget hus og har en have, kan du gøre endnu mere for at hjælpe grundvandet. Hvis du har et tag, samler dette tusinder eller måske millioner af liter regnvand hvert eneste år med alt den regn vi har i Danmark. Hos langt de fleste ender dette vand i kloakken, hvor det bliver ledt langt væk fra huset.

I stedet for dette, kan du for relativ få milder få anlagt en faskine i haven og på den måde få regnvandet til at sive ned i jorden, og ned til grundvandet, hvor det hører hjemme. Gjorde alle dette, ville vi sandsynligvis få langt færre problemer med grundvandet i fremtiden, og det er heller ikke utænkeligt, at politikerne på Christiansborg får øjnene op for dette i fremtiden. Du kan læse mere om faskiner her.

Spar på vandet

En måde der er lidt nemmere at gå til, er ganske enkelt at ændre små ting i hverdagen. Der er mange måder at spare på vandet på, og mange som man både som barn og voksen kan gøre. Det kan være alt fra at bruge regnvand til at vande blomster og vaske bil med, til ikke at lade vandet løbe, mens man er i brusebad, men at slukke for det, mens man sæber sig ind.