Undervurder ikke vigtigheden af familien

0
312

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

For mange mennesker er familien noget af det vigtigste, vi har. Men selvom familien er noget af vigtigste, betyder det ikke, at der ikke kan være problemer involveret. Udefra kan familier se perfekte og glade ud, men det er sjældent, at der ikke er nogle problemer, hvor familieterapi kunne være behjælpeligt. Det kan være, at du befinder dig i Odder, Skanderborg eller Århus og synes, at familieterapi kunne være noget for dig og din familie?

Hvad er familieterapi?

Familieterapi handler om, at familier får rådgivning til, hvordan de overkomme og klare konflikter og problematikker, som ofte finder sted i deres tilværelse. Familieterapi er desværre ikke så udbredt, fordi mange familier er af den overbevisning, at konflikterne og problematikkerne nemt kan klares derhjemme. De tænker, at der ikke er nogen grund til at inddrage en psykolog for at overkomme nogle interne udfordringer i familien.

Det er helt normalt at være skeptisk i sådanne situationer, men det kan også være farligt. Det er ofte de små konflikter og problematikker, som hober sig op og i sidste ende bliver til store konflikter, som der skal tages hånd om.

Hvordan fungerer familieterapi?

Det er individuelt, hvordan familieterapi fungerer. Det er forskelligt fra familie til familie, hvordan processen skal forløbe. Der findes flere forskellige teknikker til, hvordan man kan få det bedre sammen som familie.

Familieterapi kan være gavnligt på flere parametre. Det kommer an på, hvad problemet handler om, og hvordan man ønsker at gøre noget ved det. Nogle gange handler det eksempelvis om kommunikationsproblemer, hvor familien har svært ved at kommunikere. Dette kan være roden til mange konflikter og problematikker. I familieterapi kan man i den sammenhæng få nogle værktøjer, så man bliver bedre til at kommunikere.

Så familieterapi fungerer således, at man finder ud af, hvad problemet er. Efterfølgende får man nogle redskaber og værktøjer, så man kan inkorporere i hverdagen.