Undgå de værste faldgruber, når du skal bygge nyt hus

0
1091

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du overvejer at realisere drømmen om at opføre dit eget hus, er der en del ting, du skal tænke over, inden. Her får du et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil lykkes med at føre din drøm ud i livet.

Det er vigtigt, at du allerede fra idéfasen er opmærksom på de helt lavpraktiske omstændigheder i forhold til dit byggeri. Tag eksempelvis en snak med din kommuneomkring tilladelser samt lokalplanen, når du har fundet en potentiel byggegrund, der kunne danne ramme om byggeriet.

Spørg ind til lokalplanen

Det er altid en god idé at tjekke lokalplanen, så du kan se, om der er nogle særlige krav vedrørende størrelse, placeringen af huset på grunden, hvordan huset skal se ud samt byggematerialer. Desuden er det nødvendigt, at du tager en snak med kommunen omkring sagsbehandlingstider og tilladelser.

Samtidig bør du spørge, om der er nogle planer om ændringer af de nuværende lokalplaner inden for den nærmeste fremtid. Er der det, kan det ende med, at du skal lave dele af byggeriet om, hvis ikke du har forholdt dig til disse.

Brug hjertet, når du vælger arkitekt

Når du har fået styr på byggegrunden samt dine tilladelser, er det nødvendigt, at du får tegnet dit drømmehus. Her skal du vælge et firma, der kan hjælpe med at realisere dine drømme i samarbejde med dig. Det skal være præcis, som du gerne vil have det, så her er det en god idé at vælge med hjertet.

Du kan finde mere information omkring arkitektegnede huse her.

Brug fornuften, når du vælger byggefirma

Du skal til gengæld ikke vælge med hjertet, når du vælger, hvem der skal opføre dit hus. Her er det vigtigt, at du vælger et byggefirma, der både er i stand og villige til at gøre, som du forventer. På den måde sørger du for, at du ikke ender med et hus, der skulle have være billigt, men står tilbage med et gabende hul i din privatøkonomi. Det kan derfor være en god idé at konsultere en uvildig rådgiver, inden du går i gang med dit byggeprojekt.