En velfungerende arbejdsplads giver overskud til familien

0
842
Far og datter krammer og griner

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Arbejdspladsen har stor betydning for medarbejdernes trivsel – også uden for arbejdstiden. De, der er en del af en velfungerende arbejdsplads, har nemlig mere overskud til familien end de, som føler sig stressede og overbelastede på jobbet.

Den velfungerende arbejdsplads

Men hvad er den velfungerende arbejdsplads helt præcist? Det er svært at give et endegyldigt svar på, da det vil variere fra branche til branche og ligeledes de enkelte virksomheder imellem. Der er dog visse aspekter, som generelt kan siges at have betydning for, hvorvidt en arbejdsplads er velfungerende eller ej.

Er kollektivt overblik
Det er vigtigt arbejdsprocesserne er velstruktureret, og at medarbejderne inddrages i virksomhedens udvikling. Flere og flere virksomheder vælger at samle data i ét integreret IT-system, såsom Dynamics 365. På den måde har medarbejderne hele tiden overblik over virksomhedens data og kan planlægge og eksekvere med udgangspunkt i oplysninger, der hele tiden opdateres.

Arbejdsmiljø
Et andet vigtigt aspekt, som bidrager til en velfungerende arbejdsplads, er arbejdsmiljøet. Dette afhænger i høj grad af de to punkter nævnt herover, men det sociale sammenhold mellem medarbejderne har også stor indflydelse på deres trivsel.

Stressfri hverdag

En velfungerende arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø bidrager i høj grad til en mindre stresset hverdag. Mange oplever, at de generelt har mere overskud og er gladere, når det går godt på jobbet. Man går hjem med plus på humørkontoen og kan dermed bedre lægge arbejdet helt fra sig og koble af sammen med familien. Der er tid til at lege med børnene, og når de er lagt i seng, er der plads til lidt voksenhygge på sofaen med en god film. Derudover oplever mange, at huslige pligter såsom indkøb, rengøring og opvask er mere overkommelige og ikke en udfordring at klare. Trivsel på arbejdspladsen har altså stor betydning for den enkelte medarbejder både i og uden for arbejdstiden.